Jethro Tull pripravljajo ponatis albuma “A” ob njegovi štirideseti obletnici!

copyright: JETHRO TULL
0 87

Jethro Tull, ena najpomembnejših skupin v zgodovini rocka, ki je s svojo dejavnostjo prinesla levji delež k popularizaciji in razmahu progresivnega rocka prve polovice sedemdesetih, pripravljajo ponatis svojega albuma “A”, ki praznuje v letošnjem letu 40. rojstnih let.

Na osveženi in razširjeni zbirki materiala, vključno s studijskim albumom, se bodo nahajali še nikdar izdani posnetki, pa tudi zbirka Slipstream videov, ki so ob tej priložnosti dočakali svojo remasterizacijo. Ni treba dodatno ugibati, da je za celotno zvočno osvežitev tega ponatisa poskrbel Steven Wilson.

Ponatis Jethro Tull albuma “A”, ki je originalno izšel leta 1980, bo vseboval tri CD-je in tri DVD-je. Z naslovom “A (A La Mode) 40th Anniversary Edition” bo ponovno ugledal luč sveta 16. 4. 1980 za kar so poskrbeli pri založbi Rhino Records.

Album “A” je nasledil uspešno folk-rock trilogijo albumov “Songs From The Wood” (1977), “Heavy Horses” (1978) in “Stormwatch” (1979). Skupina je na tem albumu konkretno prevetrila svoj zvok in predstavila novo postavo. Album je bil originalno mišljen kot samostojni studijski album Iana Andersona, na kar namiguje tudi njegov naslov (inicialka priimka).

Ko je bil album dokončan so pri Chrysalis Records pritiskali na Andersona, da želijo izdati album pod imenom Jethro Tull, pa čeprav sta v ekipi od postave iz sedemdesetih ostala le še Anderson in kitarist Martin Barre, ki so jima po novem delali družbo: basist Dave Pegg, ki je igral tudi mandolino, bobnar Mark Craney in gostujoči glasbenik Eddie Jobson, ki je prispeval klaviature, električno violino ter sintetizatorje. Ne glede na vse novosti, sta bila tako album, kot koncerti nove svetovne turneje, s strani privržencev skupine zelo dobro sprejeti.

K originalnemu albumu so po novem dodane še skladbe, ki so bile takrat istočasno posnete v studiu. Gre za drugačne verzije singla Working Joe ter drugačno verzijo skladbe Crossfire, dodan pa je tudi prvič komad Coruisk.  

“A (A La Mode) 40th Anniversary Edition” bo vseboval tudi celotni koncertni posnetek iz novembra leta 1980, ko je skupina nastopila na losangeleškem prizorišču LA Sports Arena. Repertoar tega koncerta je kombinacija takra novi skladb (Black Sunday, Batteries Not Included in Uniform) ter klasik, kot mdr. Aqualung, Heavy Horses in Songs From The Wood. Nekatere od teh koncertnih izvedb, so se kasneje pojavile na video zbirki (VHS kaseta), ki je izšla kot “Slipstream” leta 1981 (na DVD-ju se prvič pojavi leta 2004).

Jethro Tull: A (A La Mode) 40th Anniversary Edition
Disc One: Original Album and Associated Tracks
(Steven Wilson Stereo Remix)
1. Crossfire
2. Fylingdale Flyer
3. Working John, Working Joe
4. Black Sunday
5. Protect And Survive
6. Batteries Not Included
7. Uniform
8. 4.W.D. (Low Ratio)
9. The Pine Marten’s Jig
10. And Further On
Associated Tracks
ICrossfire (Extended Version)
2. Working John, Working Joe (Take 4)
3. Cheerio (Early Version)
4. Coruisk
5. Slipstream Intro

Disc Two: Live at the LA Sports Arena 1980 (Part 1)
(Steven Wilson Stereo Remix)
1. Slipstream Intro
2. Black Sunday
3. Crossfire
4. Songs From The Wood
5. Hunting Girl
6. The Pine Marten’s Jig
7. Working John, Working Joe
8. Heavy Horses
9. Band Instrumental Intro
10. Skating Away On The Thin Ice Of The New Day
11. Instrumental (including flute solo)

Disc Three: Live at the LA Sports Arena 1980 (Part 2)
(Steven Wilson Stereo Remix)
1. Trio Instrumental
2. Keyboard solo
3. Batteries Not Included
4. Uniform” (including drum solo instrumental)
5. Protect and Survive (including violin solo)
6. Bungle In The Jungle
7. Guitar Solo/Bass solo intro to encore
8. Aqualung
9. Locomotive Breath”/Instrumental/”Black Sunday” (reprise)

DVD One: Original Album and Associated Tracks
(Audio Only)
Contains Steven Wilson’s 2020 remix of the album and 5 associated tracks in DTS and Dolby AC 3, 5.1 surround, and stereo 96/24 LPCM. Flat transfers of the original LP master in 96/24 LPCM

DVD Two: Live At The LA Sports Arena November 1980
(Audio Only)
Contains Steven Wilson’s 2020 mix of the concert in DTS and Dolby AC 3, 5.1 surround and stereo 96/24 LPCM

DVD Three: Slipstream Video
(Video)
With audio tracks remixed by Steven Wilson in DTS and Dolby AC 3, 5.1 surround and stereo 96/24 LPCM


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki