Prihaja Lynyrd Skynyrd koncertni album “Live At Knebworth ’76”

Eagle Rock Entertainment 2021
1 72

Lynyrd Skynyrd bodo 9. 4. 2021 izdali koncertni album “Lynyrd Skynyrd: Live At Knebworth ’76”. Za njegov izid bodo poskrbeli pri založbi Eagle Rock Entertainment. Dokument bo dostopen v več različnih formatih: DVD+CD, Blu-ray+CD, količinsko omejeni 2LP+DVD in kot digitalni video. Posnetek izvira iz zgodovinskega nastopa skupine, ki se je zgodil v angleškem Knebworthu 21. 8. 1976. Spodaj je na voljo tudi videodražilec.

Lynyrd Skynyrd so na tem koncertu nastopili v legendarni postavi (pred tragično letalsko nesrečo leta 1977): Ronnie Van Zant, Gary Rossington, Allen Collins, Steve Gaines, Leon Wilkeson, Artimus Pyle, Billy Powell in družbi tria spremljevalnih vokalov The Honkettes. Ob Lynyrd Skynyrd so tega dne na festivalu nastopili še: Tod Rundgren’s Utopia, 10 CC ter The Rolling Stones, za katere ni treba poudarjati, da so nastopili v vlogi glavnih nosilcev večera.

Ta posnetek je bil doslej uradno dostopen le v filmu “Freebird… The Movie”, ki je izšel leta 1996, pri čemer je bil kombiniran z drugimi posnetki ter intervjuji. Sedaj pa je, kot “Live At Knebworth ’76”, ujet v enem kosu in kot tak dostavlja popolno koncertno izkušnjo od prvega do zadnjega trenutka tega legendarnega koncertnega nastopa skupine, ki zaokroža tudi izvedbo obveznih klasik na čelu s Sweet Home Alabama, Gimme Three Steps in seveda sklepno Free Bird.

Na Blu-ray format bo dodan tudi filmski dokumentarec “If I Leave Here Tomorrow: A Film About Lynyrd Skynyrd”. Ta je originalno izšel leta 2018 in vas poglobljeno popelje v zgodovino skupine.

Lynyrd Skynyrd postava:
Ronnie Van Zant  – vokal
Gary Rossington  – kitara
Allen Collins – kitara
Steve Gaines – kitara, spremljevalni vokal
Leon Wilkeson – bas kitara, spremljevalni vokal
Artimus Pyle – bobni, tolkala
Billy Powell – klaviature, klavir
Honkettes:
Cassie Gaines – spremljevalni vokal
JoJo Billingsley – spremljevalni vokal
Leslie Hawkins – spremljevalni vokal

Seznam skladb:
01. Workin’ For The MCA
02. I Ain’t The One
03. Saturday Night Special
04. Searching
05. Whiskey Rock-A-Roller
06. Travelin’ Man
07. Gimme Three Steps
08. Call Me The Breeze
09. T For Texas
10. Sweet Home Alabama
11. Free Bird


1 Comment
  1. Matija says

    Uh, kar nekaj je bendov, ki si jih želim vsaj enkrat videti v živo in Lynyrd Skynyrd so prav na vrhu spiska. Zdi se, da mi preprosto niso usojeni. Leta 2003 sem že imel vstopnico, takrat so bili gostje pred nastopom Deep Purple v Pordenonu. Pa je moral Gary na operacijo srca in so jih nadomestili The Pretenders. Lani pa bi bili headlinerji na Rock The Castle in mi jih je odžrla korona. Bogve, če bo še priložnost.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki