Jim Peterik & World Stage predstavljajo single in video “Prom Night In Pontiac” (ft. Chloe Lowery, Anika Nilles & Ashley Reeve)

Jim Peterik 2020 (promo/uradni FaceBook profil)
0 43

Jim Peterik predstavlja danes velik kos ameriškega izročila AOR/west-coast rockovske zapuščine.  Če smo iskreni, bi mu bilo treba postaviti spomenik tako pomemben je njegov doprinos, ko je še v pionirskih časih s svojimi idejami in neverjetnim, v zibelko položenim, občutkom za oblikovanje pečatnih kompozicij, pripomogel k so-oblikovanju žanra.

S svojim projektom World Stage napoveduje legendarni glasbenik, ki je mdr. tudi avtor Survivor hita Eye of the Tiger, novi studijski album z nazivom “Tigress: Women Who Rock The World”. Album bo izšel 5. 11. 2021, pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Spodaj lahko že prisluhnete prvemu video in singlu za skladbo Prom Night In Pontiac, v kateri sodelujejo kar tri glasbenice: Chloe Lowery (vokal), Anika Nilles (bobni) in Ashley Reeve (bas kitara).

Tokrat se je Peterik odločil izdati album projekta World Stage na katerem bodo v celoti vse vokale odpele ženske vokalistke. Peterik je pri tem privabil k sodelovanju pevke, ki jih kot glasbeni umetnik, še posebej občuduje. Že vrsto let je namreč želel posneti album, kjer bi prepustil vodilne vokale ženskim pevkam.

Jim pravi: “Začutil sem, da naj se to pot usmerim k pisanju skladb, ki so bolj primerne za ženski glavni vokal, kot moškega. Na moč je bilo zame razveseljivo spoznanje, da so me pevke in glasbenice iz različnih koncev sveta, katerih velik oboževalec sem tudi sam, kot mdr.: Janet Gardner (ex-Vixen), Cathy Richardson (Jefferson Starship), Jennifer Batten, Mindi Abair, Kate French, Kimi Hayes, Chez Kane, Rosa Laricchiuta (Black Rose Maze, Trans-Siberian Orchestra), ter mnoge druge, pri tem projektu podprle. Tudi pevke nove generacije, kot: Lindsay Kent, Leslie Hunt, Chloe Lowery, Marine Lacoste, in druge, so dodale h glasbi svojo unikatno vokalno persono, s čimer je nastal album, ki predstavlja nov mejnik v moji glasbeni karieri.”

Znan je seznam skladb na albumu ” Tigress: Women Who Rock The World”, ki ga lahko tudi že prednaročite:
1. Tigress – Kate French – Jennifer Batten – Abigail Stahlschmidt (Violin)
2. Prom Night In Pontiac – Chloe Lowery – Anika Nilles (Drums) – Ashley Reeve (Bass)
3. A Cappella – Chez Kane
4. Living For The Moment – Cathy Richardson – Jennifer Batten – Linda Mcdonald (Drums)
5. Against The Grain – Rosa Laricchiuta
6. Strong Against The Wind – Kate French
7. Full Moon Crazy – Cathy Richardson – Jennifer Batten
8. Lazarus Heart – Janet Gardner
9. Taller – Leslie Hunt
10. The Best In Us – Cathy Richardson – Kimi Hayes
11. Dear Life – Lindsay Kent – Sina (Drums)
12. Walk Like Royalty – Kimi Hayes – Nile Brosh (Guitar)
13. Music In The Air – Chloe Lowery
14. Sin To Believe A Lie – Cathy Richardson – Madden Klas (Drums)
15. Stronger At The Broken Places – Marine Lacoste – Jennifer Batten – Linda Mcdonald (Drums)
16. Brave Is Beautiful – Leslie Hunt – Mindi Abair (Sax And Harmony Vocal)

Preostala ekipa, ki je sodelovala pri snemanju albuma:
+Ed Breckenfeld – Drums: Tigress, Music In The Aire, Brave Is Beautiful, Against The Grain, Full Moon Crazy, Taller, Lazarus Heart, A Cappella
+Mike Aquino – Additional Guitar: Prom Night In Pontiac, Dear Life, Taller, Lazarus Heart, A Cappella, Against The Grain
+Joel Hoekstra – Additional Guitar: Strong Against The Wind, Music In The Aire, Sin To Believe A Lie
+Colin Peterik – Drums: The Best In Us
+Scott May – B3: Stronger At The Broken Places +Tom Yankton – Additional Guitar: Full Moon Crazy
+Christian Cullen – Orchestration And Sound Design: Tigress
+Jim Peterik – Guitars, Backing Vocals, Additional Instruments: Against The Grain – Bass, Full Moon Crazy – Additional Guitar, Dear Life – Bass Synth And Bass Guitar, The Best In Us – Bass, Lazarus Heart – Mellotron

Več koristnih informacij:
http://jimpeterik.com/
https://www.facebook.com/officialjimp…
https://twitter.com/jimpeterik

#JimPeterik #ChloeLowery #MelodicRock


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki