Judas Priest bodo na prihajajočih koncertih nastopali le z enim kitaristom!

foto: Sebastijan Videc 2018
0 213

Judas Priest, britanske ikone heavy metaka, so uradno sporočili, da se vračajo na koncertna prizorišče kot ‘še bolj udaren in neomahljiv štiričlanski metal band’, saj je se je koncertni kitarist Andy Sneap, ki je ob Tomu Allomu ko-producent zadnjega in še vedno aktualnega albuma skupine “Firepower” po štirih letih odločil, da obnovi svoje aktivnosti studijskega producenta.

‘Britanski bogovi metala’ prav tako napovedujejo, da se bo njihov kitarist Glenn Tipton, ki je bil pred leti prisiljen omejiti svoje glasbene aktivnosti zavoljo napredujoče Parkinsonove bolezni, sem in tja pojavljal s skupino na odru in sicer na izbranih prizoriščih.

Sicer spremlja Judas Priest zadnje čase kar precej nevšečnosti. Ob koncu lanskega septembra je kitarist Richie Faulkner utrpel akutno okvaro srčne aorte, medtem ko je skupina nastopala na festivalu Louder Than Life v Kentuckyju, pri čemer so kitarista komaj rešili in obdržali pri življenju. Glede na zadnje informacije je Faulkner že okreval do te mere, da se s 4. 3. 2022 vrača na koncertne odre, ko bo skupina odprla novo severnoameriško turnejo z nastopom v mestu Peoria (Illinois, ZDA). Obenem naj dodamo, da se je v zadnjem času vokalist skupine Rob Halford otepal z nevšečnostmi bolehanja za rakom na prostati, ki pa ga je uspešno premagal.

Skupina je objavila v zvezi s tem sledečo novico:

“Zdravo manijaki!
 
Trenutno loščimo ‘britansko jeklo’, da se vrnemo na svetovne odre … Tam bomo praznovali 50 let delovanja Judas Priest, v formatu še bolj udarnega in neomahljivega štiričlanskega metal benda, pri čemer se bo Glenn pojavljal z nami na posameznih prizoriščih, kot se je doslej. Sem in tja. Velika hvala Andy za vse kar si postoril za nas doslej, vsekakor pa ostajaš z nami kot del produkcijskega tima, ki bo poskrbel za produkcijo našega novega albuma…. Se vidimo kmalu!”

Kot že veste tudi sami, sledi v letošnjem poletju, po severnoameriški turneji tudi Evropska, v sklopu katere naj bi Judas Priest zaigrali 12. 7. 2022 tudi v ljubljanski Hali Tivoli!

Sneap je medtem za Blabbermouth podal ločeno izjavo v kateri je zapisal, da ni bil vključen v sprejemanje odločitve s strani skupine.

Sneap je povedal: “Prejšnji ponedeljek sem prejel klic Roba Halforda, ki mi je povedal, da želi skupina nadaljevati kariero le s štirimi člani. Ta vest me je ekstremno razočarala zlasti ob dejstvu, da sem doslej zelo veliko časa in truda vložil v sodelovanje z Judas Priest. Vendar pa spoštujem njegovo odločitev, saj imajo očitno vizijo kam jih bo takšna poteza pripeljala.”

“Vprašanje mojega sodelovanja z Judas Priest je bilo vedno začasne narave in kot sem že povedal, bom vselej pomagal skupini kolikor lahko, to pa velja tudi v prihodnje,” nadaljuje Sneap.

“Sem velik privrženec skupine in to vse od zgodnjih osemdesetih dalje. Bila je nora izkušnja igrati s temi fanti na odru, obenem pa skromno povedano zlasti v začetku na nek način zastrašujoča, saj sem imel ekstremno malo časa, da se pripravim.”

Kljub temu zaključuje Sneap v svoji izjavi, da se delo na produkciji naslednika albuma “Firepower” naglo bliža koncu in da zveni novi material ‘ubijalsko’.

Na fotografiji: Andy Sneap med nastopom Judas Priest 26. 7. 2018, v sklopu četrtega dne tolminskega festivala Metaldays (RockLine fotoarhiv 2006-2022, foto: Sebastijan Videc, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki