Kamelot naznanjajo album “The Awakening” – zunaj je single “One More Flag In The Ground”

foto: Nat Enemede 2022
0 57

Kamelot, prestižni melodični power metalci, ki jih vodi ameriški kitarist Thomas Youngblood, se 17 3. 2023 vračajo na sceno s težko pričakovanim novim studijskim izdelkom imenovanim “The Awakening”, ki bo izšel pri avstrijski založbi Napalm Records. Gre za prvi novi studijski album skupine po petletnem premoru.

Kamelot so danes že dosegli na nek način kultni status v svojem žanrskem polju. So ena najbolj cenjenih power metalskih zasedb, ki je svojo reputacijo utrjevala na krilih odličnih albumov “The Fourth Legacy” (1999), “The Black Halo” (2005), “Silverthorn” (2012), “Haven” (2015) ki je ob izidu zavzel prvo mesto na ameriški lestvici hard rock albumov ter zadnjem “The Shadow Theory” (2018), ki je na omenjeni lestvici zavzel drugo mesto. Novi album prinaša nadaljevanje preverjene glasbene recepture, ki bo postregel z novo vrhunsko mešanico simfoničnih, gotskih, melodičnih, progresivnih in seveda powermetalskih elementov, po čemer že od nekdaj bombastični drama teater Kamelot retorike. Skupina obljublja tudi nekatere točke za katere pravi, da bodo najtrše v njeni karieri.

Spodaj je na voljo že prvi single in video za skladbo One More Flag in the Ground – gre za novo ‘supernalezljivo’ himno!

Album “The Awakening” bo dostopen v različnih formatih (vinilni bo dostopen v različnih barvnih verzijah) in ga lahko že prednaročite.

Za zvočno podobo albuma sta poskrbela izkušena zvočna inženirja Sascha Paeth (produkcija) in Jacob Hansen (miks, masterizacija).

Na skupno 13. studijskem Kamelot albumu sodelujejo v vlogi posebnih gostov vokalistka Melissa Bonny (Ad Infinitum) ter mednarodno uveljavljeni instrumentalistki Florian Janoske (violina) in z Grammyjem nominirana čelistka Tina Guo.

Seznam skladb na albumu “The Awakening” je sledeč:
1. Overture (Intro)
2. The Great Divide
3. Eventide
4. One More Flag In The Ground
5. Opus of the Night (Ghost Requiem)
6. Midsummer’s Eve
7. Bloodmoon
8. NightSky
9. The Looking Glass
10. New Babylon
11. Willow
12. My Pantheon (Forevermore)
13. Ephemera (Outro)

Zasedba je še v predbožičnem času objavila datume nove evropske turneje. Gre za prvi sveženj terminov v sklopu katerih se Kamelot v družbi skupin Myrath, Eleine in League Of Distortion Sloveniji najbliže ustavijo 8. 4. 2023 v Budimpešti.

Več koristnih informacij o Kamelot:
www.kamelot.com
http://www.facebook.com/kamelotofficial
https://twitter.com/KamelotOfficial
http://instagram.com/kamelotofficial


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki