Kansas Predstavljajo koncertni single za skladbo “Portrait (He Knew)”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 44

Kansas, veliki ameriški veterani progresivnega rocka, bodo 28. 5. 2021 pri založbi Insideout Music izdali novi koncertni album “Point Of Know Return Live & Beyond”.

Konec letošnjega marca je skupina predstavila koncertni single svoje klasike Point Of Know Return, temu je konec aprila sledil koncertni single za skladbo The Wall, sedaj je na voljo tovrstni single za Portrait (He Knew). Vse tri lahko preverite spodaj.

Po letu 2017 je to prvi novi koncertni album skupine, ki je v karieri prodala več kot 30 milijonov kopij svojih albumov in nanizala mdr. tudi zimzeleni rock klasiki: Carry On Wayward Son in Dust In The Wind. Spodaj je na voljo prva koncertna skladba iz omenjenega prihajajočega koncertnega dokumenta. Kansas so izbrali kar eno izmed svojih klasik, to je Point of Know Return.

“Point Of Know Return Live & Beyond” sta ko-producirala edina originalna člana današnje postave Kansas in sicer bobnar  Phil Ehart in kitarist Richard Williams, posnel in zmiksal pa ga je Chad Singer. Gre za zbirko koncertnih posnetkov, ki so zastopani z 22. skladbami, ki so zbrane iz 12. koncertov posnetih med letoma 2019 in 2020, ko so Kansas obhajali jubilejno “Point of Know Return” turnejo. V set listi se je takrat nahajala izvedba celega albuma “Point of Know Return”, ki je do danes postal na tleh ZDA že šestkrat platinast.

Ob Philu Ehartu in Richardu Richard Williamsu, so postavo zastopali tudi klaviaturist in pevec Tom Brislin, basist in spremljevalni vokalist Billy Greer, vokalist in klaviaturist Ronnie Platt, violinist in spremljevalni vokalist David Ragsdale in kitarist ter spremljevalni vokalist Zak Rizvi.

“Point Of Know Return Live & Beyond” bo na razpolago kot dvojni digipak CD, trojni 180 gramski vinil (dostopen tudi v kombinaciji z dvojnim CD-jem), in digitalno.

Seznam skladb na “Point Of Know Return Live & Beyond” se glasi:
01. Cold Grey Morning
02. Two Cents Worth
03. The Wall
04. Song For America
05. Summer
06. Musicatto
07. Taking In The View
08. Miracles Out Of Nowhere
09. Point Of Know Return
10. Paradox
11. The Spider
12. Portrait (He Knew)
13. Closet Chronicles
14. Lightning’s Hand
15. Dust In The Wind
16. Sparks Of The Tempest
17. Nobody’s Home
18. Hopelessly Human
19. Carry On Wayward Son
20. People Of The South Wind
21. Refugee
22. Lonely Wind

Na fotografiji: Kitarist Rick Williams med nastopom Kansas 2. 8. 2014 v nemškem Holzkirchnu (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki