Kansas predstavljajo novega člana – to je violinist Joe Deninzon!

foto: Joe Barrios
0 59

Kansas, ena najpomembnejših progresivnorockovskih zasedb, ki so se pojavile na tleh severnoameriške celine v sedemdesetih letih – kot odgovor na britansko progresivnorockovsko invazijo (s preloma šestdesetih v sedemdeseta), predstavljajo novega člana skupine. To je violinist (in kitarist) Joe Deninzon.

Deninzon je v postavi zamenjal dolgoletnega Kansas violinista Davida Ragsdalea.

Joea Deninzona označujejo glasbeni kritiki zavoljo njegovega inovativnega sloga na “Viper” sedemstrunski električni violini kot ‘Jimi Hendrix violine’. Joe je sicer vokalist in violinist progresivne rock zasedbe Stratospheerius, ki je pravkar izdala svoj 6. studijski album, “Behind the Curtain (Live at ProgStock). ” Možakar pa se je s svojo dejavnostjo tekom kariere vpisal na več kot 100 studijskih albumov različnih izvajalcev. Bodisi kot violinist, bodisi kot aranžer godal.

Deninzon je v karieri nastopal na odrih, kot tudi snemal v studiih s serijo ikonskih glasbenih imen, kot mdr: The Who, Bruce Springsteen, 50 Cent, Sheryl Crow, Ritchie Blackmore, Alex Skolnick, Smokey Robinson, Les Paul, Peter Criss (KISS), Michael Sadler (Saga), Renaissance ft. Annie Haslam, Kurt Elling, prav tako pa je sodeloval kot solist pri New Yorškem baletu. Je prejemnik nagrade BMI Composer’s Grant in zmagovalec tekmovanja John Lennon Songwriting Contest. Je tudi avtor skladb za violinistko Rachel Barton Pine, leta 2015 pa je premierno predstavil svoj koncert Electric Violin s Simfoničnim orkestrom Muncie.

Joe ima diplomo iz Violin Performance z univerze Indiana in magisterij iz Jazz violine iz glasbene šole Manhattan.

Prvi nastop Joea Deninzona s Kansas je napovedan za 2. 6. 2023, ko bodo Kansas nastopili v Pittsburghu (Benedum Center). Sledi serija koncertov v sklopu 50. obletnice delovanja skupine, ki se imenuje “Kansas 50th Anniversary Tour – Another Fork in the Road”. O potrditvi evropskih datumov lahko zaenkrat le sanjamo (op. p.)


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki