King Crimson ponujajo na You Tube kanalu preko 3 in pol ure nove koncertne glasbe!

DGM LIVE 2021
0 45

King Crimson, ikone progresivnega rocka in gotovo eni izmed bistvenih utemeljiteljev tega žanra, so na scvoj You Tube kanal so v jutranjih urah današnjega četrtkovega dne, točneje 24. 6. 2021, naložili koncertni album z nazivom “Meltdown” – seznam skladb lahko preletite TUKAJ. Na slednji povezavi lahko tudi ostanete in v nadaljevanju poslušate nov koncertni material skupine. Celoten posnetek je sicer na voljo tudi na dnu te novice.

Za kaj gre? Za koncertni material v “količinskem” obsegu treh ur in pol, ki so ga King Crimson skrbno prebrali in izhaja iz petih zaporednih koncertnih nastopov skupine na prizorišču Teatro Metropolitan v Mexico Cityju, med 15. 7. in 19. 7. 2017. Poleg so dodana še nekatera druga vsebinska presenečenja zvočne narave.

Seznam materiala vsebuje med drugim nasploh prve uradno dosegljive izvedbe skladb Breathless, Discipline, Moonchild in točke imenovane Tony & Jeremy’s nightly Cadenza improvs, ki so jih King Crimson posneli v prenovljeni in reaktivirani postavi, s katero obhajajo od leta 2015 dalje koncertna prizorišča sveta.

Produkcija materiala pripada Billu Rieflinu, ki je preminil 24. 3. 2020.

Do teh posnetkov lahko dostopate tudi preko sledečih povezav:
DGM Live: https://www.dgmlive.com/tour-dates/2534
Apple Music: https://geo.music.apple.com/…/meltdown-live…/1435516513
Spotify: https://open.spotify.com/album/1HI28xsLq5gzr9e6LUFqIj

Ogled fotogalerij:
Tony Levin’s road diary: https://tonylevin.com/…/king-crimson…/mexico-city-show1
July 15th & 16th: https://tonylevin.com/…/king…/mexico-city-shows-23
July 18th & 19th: https://tonylevin.com/…/king-crimson…/mexico-shows-45
David Singleton’s diary, “The final notes from the first show in Mexico City still reverberate in my head. An astonishing experience”: https://www.dgmlive.com/dia…/David%20Singleton/Mexico_City


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki