Lemmyjevo žaro bodo raztresli na letošnji izdaji Wacken Open Air festivala!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2012
0 158

Letošnja, to je že dvaintrideseta izdaja tradicionalnega nemškega festivala Wacken Open Air, bo ostala nepozabna zavoljo posebne odločitve.

Festival se bo namreč odprl s posebnim ritualom, saj bodo na njem raztresli žaro s posmrtnimi ostanki enega in edinega, to je ‘železnega kanclerja’ nepozabnih robato-rogatih rock’n’roll nepridipravov in pankrtov Motörhead, Iana “Lemmyja” Kilmistra.

Wacken je od nekdaj veljal za priljubljeno destinacijo pokojnega vodjo Motörhead, ki ga vsi tako močno pogrešamo vse od decembra 2015, ko je preminil kmalu potem, ko je izvedel, da boleha za rakom.

Simbolično dejanje posvečeno Lemmyjevemu liku in delu bodo v Wacknu izvedli na jutrišnjo sredo 2. 8. 2023.

“Lemmyjeva vrnitev na Wacken je za nas ogromna čast – besede težko povzamejo vso veličino tega dogodka,” pravi organizator festivala Thomas Jensen ter dodaja: “Ustvarili bomo mesto spomina nanj in na tak način izrazili zahvalo teži in pomenu, ki ga je Lemmy prispeval k žanru.” So-organizator Holger Hübner dodaja: “Med Motörhead in Wacken Open Air je vselej obstajala posebna povezanost. Težko je najti skupino, ki je nastopila na tem festivalu večkrat kot prav Motörhead. Dejstvo, da se bo Lemmyjevo potovanje zaključilo prav tu, nosi za vselej poseben pomen.”

Člana zadnje inkarnacije Motörhead, to sta kitarist Phil Campbell in bobnar Mikkey Dee, bosta vodila vse festivalske aktivnosti povezane s spominom na Lemmyja, tako da bo priložnosti za nazdravljanje neuničljivi ikoni rock’n’rolla na pretek.

Na fotografiji: Lemmy med koncertom Motörhead 1. 12. 2012 v münchenski dvorani Zenith Halle (Nemčija) – RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki