Lionheart predstavljajo “The Reality Of Miracles” album!

0 101

Lionheart, britanski hard rock / AOR veterani, bodo pri založbi Metalville Records, dne 31.07.2020, izdali svoj novi studijski album z naslovom “The Reality Of Miracles”.

Zgodba o Lionheart se je začela leta 1980, ko so skupino ustanovili kitarist Dennis Stratton (Iron Maiden, Praying Mantis), pevec Jess Cox (Tygers of Pan Tang), kitarist Steve Mann (Liar), basist Rocky Newton (Wildfire) in bobnar Frank Noon (Def Leppard). Jedro skupine so od nekdaj zastopali Stratton, Newton in Mann, medtem ko je skupina skozi leta zamenjala kar nekaj pevcev in bobnarjev. Na poziciji vokalistov so se tako izmenjali Chad Brown, Rueben Archer, John Farlham in Bob Hawthorn, pri čemer sta občasno krpala vlogo pevcev tudi Stratton in Newton. Na poziciji bobnarja so se v skupini skozi leta zvrstili:  Les Binks (Judas Priest), Nicko McBrain (Trust, Iron Maiden) in Clive Edwards (Wild Horses).

Leta 1984 je založba CBS Records ponudila skupini sklenitev pogodbe. Tako je skupina z novim pevcem Chadom Brownom v Los Angelesu posnela in izdala studijski prvenec “Hot Tonight”. Leta 1985 se je skupini na mestu klaviaturista pridružil Phil Lanzon (Uriah Heep) in sicer v času, ko je bend ravno zamenjal Chada Browna za Keitha Murrella (Airrace, Mama’s Boys), ki je prevzel vlogo glavnega vokalista skupine. Še istega leta se je skupina pričela soočati z menedžerskimi težavami in tako razpadla.

Rocky je kasneje sodeloval z Def Leppard in tako prispeval spremljevalne vokale na albumih “Pyromania” in “Hysteria”, potem pa se priključil Michael Schenker Group. Steve je zgradil svoj prvi komercialni studio in se povezal znova z Rockyjem, ko se je tudi sam priključil MSG, s to razliko da se je zasedba takrat že imenovala McAuley Schenker Group. Dennis je sodeloval kar 15. nadaljnjih let s Praying Mantis. Clive pa se je skupaj z Bernie Marsdenom priključil UFO.

Leta 1999 so Lionheart izdali dvojni album starih demo posnetkov, ki se je dobro prodajal, zanimanje o skupini pa je tako znova naraslo. Po daljši eri mirovanja, se je skupina leta 2016, na pobudo promotorja festivala Rockingham Davea Herrona, združila. Temu je sledil istega leta nastop na Sweden Rock festivalu, bend pa je v tem obdobju pripravil tudi material za novi studijski album. Novi album “Second Nature” je nastal med novembrom 2016 in majem 2017, za njegovo produkcijo je poskrbel Steve Mann v njegovem studiu, ki je lociran v nemškem Hannovru. “Second Nature” je izšel jeseni istega leta in doživel s strani kritikov zelo dober sprejem. Revija Classic Rock Magazine mu je npr. dodelila laskavi naziv AOR album leta!

Skupina je decembra 2018 posnela in izdala božični single za skladbo “Mary Did You Know”, v tem času pa so fantje tudi že pričeli s snemanjem materiala za novi album. Čeprav so bili skozi lansko leto člani skupine zaposleni z drugimi glasbenimi projekti, jim je kljub temu uspelo posneti in zaključiti novo ploščo z naslovom “The Reality Of Miracles”. Na albumu bo trinajst skladb, ki so bile tako kot predhodni album “Second Nature” posnete v Mannovem studiu, lociranem v nemškem Hannovru. Steve Mann je prav tako produciral, zmiksal in masteriziral novi album.

Seznam skladb na albumu “The Reality Of Miracles” se glasi:
01. Salvation
02. Thine Is The Kingdom
03. High Plains Drifter
04. The Reality Of Miracles
05. Five Tribes
06. Behind The Wall
07. All I Want Is You
08. Widows
09. Kingdom Of The East
10. Outlaws Of The Western World
11. Overdrive
12. The First Man
13. Still It Rains On Planet Earth (Lacrimosa)

Lonheart so:
Dennis Stratton – nekdanji kitarist zasedbe Iron Maiden
Steve Mann – trenutni kitarist in klaviaturist Michaela Schenkerja
Rocky Newton – nekdanji basist in spremljevalni vokalist zasedbe McAuley Schenker Group
Clive Edwards – nekdanji bobnar pri UFO, Wild Horses in Uli Jon Rothu
Lee Small – nekdanji vokalist zasedb Shy, Surveillance in projekta Phenomena

Na fotografiji: Steve Mann med nastopom Michael Schenker Fest, dne 11.07.2019, v sklopu prvega dne festivala Bang Your Head!!! v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Lionheart – “The Reality Of Miracles” (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki