Lionheart predstavljajo “Thine is the Kingdom” besedilni video!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 82

Lionheart, britanski hard rock/AOR veterani, bodo 31. 7. 2020pri založbi Metalville Records izdali svoj novi studijski album z naslovom “The Reality Of Miracles”.

Vsled promocijskih aktivnosti, vezanih na novi studijski album, predstavlja skupina prvi besedilni video, in sicer za skladbo Thine is the Kingdom, ki ga lahko predvajate spodaj.

Zgodba o Lionheart se je začela leta 1980, ko so skupino ustanovili kitarist Dennis Stratton (Iron Maiden, Praying Mantis), pevec Jess Cox (Tygers of Pan Tang), kitarist Steve Mann (Liar), basist Rocky Newton (Wildfire) in bobnar Frank Noon (Def Leppard). Jedro skupine so od nekdaj zastopali Stratton, Newton in Mann, medtem ko se je skozi leta zamenjalo kar nekaj pevcev in bobnarjev. Na poziciji vokalistov so se tako zvrstili Chad Brown, Rueben Archer, John Farlham in Bob Hawthorn, pri čemer sta občasno vlogo pevcev krpala tudi Stratton in Newton. Na poziciji bobnarja so se v skupini skozi leta zvrstili Les Binks(Judas Priest), Nicko McBrain (Trust, Iron Maiden) in Clive Edward (Wild Horses).

Leta 1984 je založba CBS Records skupini ponudila sklenitev pogodbe. Tako je z novim pevcem Chadom Brownom v Los Angelesu posnela in izdala studijski prvenec “Hot Tonight”. Leta 1985 se je na mestu klaviaturista skupini pridružil Phil Lanzon (Uriah Heep), in sicer v času, ko je bend ravno zamenjal Chada Browna za Keitha Murrella (Airrace, Mama’s Boys), ki je prevzel vlogo glavnega vokalista. Še istega leta se je skupina pričela soočati z menedžerskimi težavami in kmalu razpadla.

Rocky je kasneje sodeloval z Def Leppard in tako prispeval spremljevalne vokale na albumih “Pyromania” in “Hysteria”, potem pa se priključil Michael Schenker Group. Steve je zgradil svoj prvi komercialni studio in se znova povezal z Rockyjem, ko se je tudi sam priključil MSG, le da se je zasedba takrat že imenovala McAuley Schenker Group. Dennis je kar 15 nadaljnjih let sodeloval s Praying Mantis, Clive pa se je skupaj z Berniejem Marsdenom priključil UFO.

Leta 1999 so Lionheart izdali dvojni album starih demo posnetkov, ki se je dobro prodajal, zanimanje za skupino pa je tako znova naraslo. Po daljši eri mirovanja se je leta 2016, na pobudo promotorja festivala Rockingham Davea Herrona, skupina ponovno združila. Istega leta je sledil nastop na Sweden Rock festivalu, bend pa je v tem obdobju pripravil tudi material za novi studijski album “Second Nature”, ki je nastal med novembrom 2016 in majem 2017, za njegovo produkcijo je poskrbel Steve Mann v svojem studiu, ki je lociran v nemškem Hannovru. “Second Nature” je izšel jeseni 2017 in doživel zelo dober sprejem s strani kritikov. Revija Classic Rock Magazine mu je npr. dodelila laskavi naziv AOR album leta!

Skupina je decembra 2018 posnela in izdala božični single za skladbo “Mary Did You Know”, v tem času pa so fantje že pričeli tudi s snemanjem materiala za novi album. Čeprav so bili člani skupine v lanskem letu zaposleni z drugimi glasbenimi projekti, jim je kljub temu uspelo posneti in zaključiti novo ploščo z naslovom “The Reality Of Miracles”. Na albumu bo trinajst skladb, ki so bile tako kot predhodni album “Second Nature” posnete v Mannovem studiu, lociranem v nemškem Hannovru. Steve Mann je prav tako album produciral, zmiksal in masteriziral.

Seznam skladb na albumu “The Reality Of Miracles” se glasi:
1. Salvation
2. Thine Is The Kingdom
3. High Plains Drifter
4. The Reality Of Miracles
5. Five Tribes
6. Behind The Wall
7. All I Want Is You
8. Widows
9. Kingdom Of The East
10. Outlaws Of The Western World
11. Overdrive
12. The First Man
13. Still It Rains On Planet Earth (Lacrimosa)

Lonheart so:
Dennis Stratton – nekdanji kitarist zasedbe Iron Maiden
Steve Mann – trenutni kitarist in klaviaturist Michaela Schenkerja
Rocky Newton – nekdanji basist in spremljevalni vokalist zasedbe McAuley Schenker Group
Clive Edwards – nekdanji bobnar pri UFO, Wild Horses in Uli Jon Rothu
Lee Small – nekdanji vokalist zasedb Shy, Surveillance in projekta Phenomena

Na fotografiji: Steve Mann med nastopom Michael Schenker Fest, dne 11. 7. 2019, v sklopu prvega dne festivala Bang Your Head!!! v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki