Mark Hollis (Talk Talk) v novi biografski knjigi “A Perfect Silence”

Getty Images
0 62

Mark Hollis, pokojni vokalist in vodja znamenitih britanskih glasbenih inovatorjev Talk Talk, bo deležen nove biografske knjige z naslovom “A Perfect Silence”, ki je napovedana za prihodnjo pomlad.

Avtor knjige “A Perfect Silence” je Ben Wardle, nekdanji A&R možakar, ki je sklenil pogodbe z izvajalci, kot mdr. Sleeper in Stephe Duffy, danes pa deluje kot pisec in lektor v glasbenih poslih univerze v britanskem Glouchestershiru. Knjiga bo izšla pri založbi Rocket 88 Books, ki je poskrbela za nedavni izid podobnih biografij izvajalcev, kot mdr.: Andy Summers, Jethro Tull in Opeth.

Wardle je opravil kopico intervjujev, ki se nanašajo na znamenitega in skrivnostnega Marka Hollisa, ki je veljal za notoričnega samotarja, z Markovimi prijatelji, glasbeniki, kot tudi predstavniki založb. Med njimi je tudi nekdanji Talk Talk član Simon Brenner, pa producent Rhett Davies, zvočni inženir Phill Brown, oblikovalec James Marsh in glasbeni sodelavci in glasbeniki, ki vključujejo mdr. imena: George Page, Phil Ramocon, Martin Ditcham, Dominic Miller, Mark Feltham, Johnny Turnbull in Robbie McIntosh. Talk Talk koncertni zvočni inženir Chris Beale, dolgoletni menedžer Keith Aspden in originalni A&R menedžer Ashley Goodall ponujajo podroben vpogled v delo Hollisa in njegove skupine. Tu so tudi intervjuvanci, s katerimi se je Wardle pogovarjal o Hollisovem življenju pred časi skupine Talk Talk. O tem so spregovorili njegovi nekdanji šolski prijatelji in ter različni člani skupine Eddie & The Hot Rods: John Perry, Will Birch, bobnar Steve Nicoll, basist Paul Gray in prijatelji Markovega starejšega brata Eda Hollisa.

Knjiga je polna podrobnosti o Hollisu in Talk Talk, ki so jih prispevali mnogi predstavniki glasbene industrije, med njimi predstavnika založbe Island Records Tim Clark in Howard Thompson, predstavnik založbe EMI Tony Wadsworth, pa predstavnik založbe Polydor Graham Carpenter, nadalje umetniški vodja in Talk Talk kurator Cally Calloman, kot tudi kopica studijskih inženirjev ter producentov od Dennisa Weinricha do Paula Epwortha. Prav tako je knjiga zastopana s komentarji ljudi, ki so Hollisa spoznali šele potem, ko se je umaknil iz glasbenega posla ter neobjavljeni intervjuji in komentarji novinarjev, ki so Hollisa intervjuvali v času njegove profesionalne kariere.

Knjigo, ki bo izšla v dveh različnih verzijah, lahko že prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki