Mastodon predstavljajo novo skladbo “Fallen Torches” in napovedujejo zbirko raritet!

0 46

Mastodon, popularni progresivni metalci iz ameriškega mesta Atlanta, bodo 11. 9. 2020 izdali album zbirke raritet z naslovom “Medium Rarities”. Na to kompilacijo je uvrščena tudi ena povsem nova skladba in sicer “Fallen Torches”, v kateri gostuje član skupine Neurosis Scott Kelly.

Skladbi “Fallen Torches”, ki jo spremlja tudi vizualni video, lahko prisluhnete spodaj.  

Kompilacija bo vsebovala točke, ki so bile namenjene kot glasbena podlaga za filme, instrumentalne verzije skladb, b-strani izdanih singlov, priredbe izvirnikov drugih izvajalcev ter koncertne posnetke.

Mastodon so se lotili sledečih priredb: “A Commotion” (orig Feist), “A Spoonful Weighs A Ton” (orig The Flaming Lips), Atlanta (orig. Butthole Surfers) in Orion (orig. Metallica). Tu je še “White Walker”, ki izhaja iz miksa navdahnjenega nad “Game Of Thrones”, pa skladba za film “Cut You Up With A Linoleum Knife” (“Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film For Theaters”). Zbir štirinajstih skladb zaokrožajo instrumentalne verzije skladb  “Asleep In The Deep”, “Toe To Toes”, “Jaguar God” in “Halloween”.

Kompilacija bo dostopna tudi v količinsko omejeni nakladi dvojne vinilne plošče, v roza barvi.

V zvezi s skladbo “Fallen Torches”, so Mastodon povedali, da je bila skladba posneta v Atlanti sredi lanskega leta in sprva načrtovana v prid promocijskih aktivnosti vezanih na evropski del turneje, a je skupina načrt opustila, da se osredotoči na izdajo ‘Stairway To Nick John’, ki ga je posvetila svojemu preminulemu in dolgoletnemu menedžerju Nicku Johnu. Izkupiček prodaje te izdaje je v celoti namenjen dobrodelni fundaciji “Hirshberg”, ki se ukvarja z raziskavami povezanimi z rakom na trebušni slinavki.

Seznam skladb na “Medium Rarities” se glasi:
01. Fallen Torches
02. A Commotion (orig. Feist)
03. Asleep In The Deep (instrumental)
04. Capillarian Crest (koncertna verzija)
05. A Spoonful Weighs A Ton (orig. The Flaming Lips)
06. Toe To Toes (instrumental)
07. Circle Of Cysquatch (koncertna verzija)
08. Atlanta (feat. Gibby Haynes)
09. Jaguar God (instrumental)
10. Cut You Up With A Linoleum Knife
11. Blood & Thunder
12. White Walker
13. Halloween (instrumental)
14. Crystal Skull (koncertna verzija)
15. Orion (orig. Metallica)
16. Iron Tusk (koncertna verzija)

Mastodon se trenutno ukvarjajo z snemanjem naslednika albuma “Emperor of Sand”, ki je izšel pred tremi leti. Novi album naj bi po napovedih skupine izšel v prihodnjem letu.


Mastodon – Fallen Torches (vizualni video)
Mastodon – “Medium Rarities” (naslovnica)

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki