Mick Paul najavlja izid albuma “Parallel Lives”

0 53

Mick Paul – priznani britanski basist, ki je zlasti zaslovel kot studijski glasbenik, pa tudi član spremljevalnih skupin zvenečih izvajalcev, bo 9. 6. 2021 izdal svoj novi samostojni studijski album z naslovom “Parallel Lives”.

Spodaj lahko preverite krajši promocijski video, ki napoveduje Paulov novi album.

Na novem Paulovem albumu sodelujeta med drugim tudi nekdanji Van Der Graaf Generator saksofonist David Jackson in violinist David Cross, znan po članstvu v King Crimson.

Pot do cilja med procesom ustvarjanja in snemanja albuma “Parallel Lives” je bila pestra. Sneman je bil na več različnih lokacijah in prešel skozi mnogo “lepljenja” in postopnega izgrajevanja, na kar je vplivala situacija prisilne osamitve v času Covid-19 scenarija. Tako je Mick, ki je odigral na albumu vse bas kitare, dodal nekatere klaviature in bobne, poslal najprej osnutke do bobnarja Craiga Blundella, ki se je ravno vrnil z zadnje turneje s Stevenom Wilsonom. Ta je posnel bobne v svojem domačem studiu. Ti posnetki so romali dalje do Sheile Maloney, sicer David Cross Band klaviaturistke, ki je odigrala klavir, dodala sintetizatorje, ter odigrala eno ključnih vlog tudi v procesu produkcije in zvočnega miksa albuma. Vokalne usluge je že v zgodnjem procesu nastajanja albuma prispeval Jim Wilde. Dodatne bobne (in gonge) je kasneje dodal tudi Steve Roberts v svojem londonskem studiu. Sledilo je dodajanje violin in pihal. Tako so v proces vstopili tudi  David Cross, David Jackson in Paul Clark, ki so prispevali svoje usluge. Kot zadnji sodelujoči na albumu, se je vključil poleg še vokalist Dennis Mahon, ki je sicer nastanjen v Kaliforniji. Tega je Mick Paul spoznal na festivalu Cruise On The Edge, kjer ga je slišal med interpretacijo skladb Johna Wettona. Paul je bil nad izvedbo Dennisa Mahona tako navdušen, da je ostal z njim tudi kasneje v nenehnem kontaktu. Mahon je svoje vokale posnel seveda v svojem kalifornijskem studiu. Album je bil zmasteriziran v britanskem studiu 360 Mastering.

Album “Parallel Lives” lahko že prednaročite.

Mick Paul je v svoji dolgoživi karieri, ki sega še v sedemdeseta igral z mnogimi renomiranimi izvajalci, opravil številne turneje in se pojavljal tudi na televiziji. V začetku osemdesetih je sodeloval z Mikeom Ratledgejem i Carlom Jenkinsom iz Soft Machine, kasneje pa je postal “hišni” basist v enem od londonskih studiev. Leta 1983 je začel pisati in skladati svoj avtorski material, nase pa je jasno in glasno opozoril sicer šele leta 1995, ko se je priključil Davidu Crossu, to pa ga je pripeljalo do nadaljnjih sodelovanj ne le z Davidom Crossom, pač pa mdr. tudi z Robertom Frippom, Johnom Wettonom in Petrom Hammillom. Mick je prav tako sodeloval na turneji z Mr, Big pevcem Ericom Martinom. Pred kratkim je ustanovil tudi zasedo Fae. 


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki