Motörhead “Bombnik” ob 40. obletnici tudi kot Airfixova maketa

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 80

Airfix, podjetje, ki že vrsto let proizvaja makete letal v merilu različnih velikosti, se je odločilo da ob 40. obletnici izdaje albuma “Bomber”, tudi samo izdela repliko modela letala Heinkel He-111, ki je upodobljen na naslovnici razvpitega Motorhead albuma.

Naslovnico je ustvaril Adrian Chesterman, saj je Lemmy, kot zbiratelj predmetov iz druge svetovne vojne, vztrajal na tem, da želi na naslovnici albuma upodobitev nemškega letala iz druge svetovne vojne. Poudarek je bil na nemškem. Chesterman je predlagal letalo He-111, ki med napadom odvrže bombo, odpeta bomba pa je na sliki povsem približana opazovalcu, medtem, ko so v letalskih kabinah (pilotska, strelska) upodobljeni vsi trije, danes že pokojni, “pankrti” skupine, se pravi: železni kancler, “Fast” Eddie Clark in Phil “Philthy Animal” Taylor.

Naslovnica albuma je skupino tako navdušila, da je kasneje želela repliko bombnika tudi na svoji razvpiti “Bomber” turneji, ki je danes že legendarna.

Chesterman ob tem neskromno in s ponosom dodaja: “To je najbolj famozna naslovnica, ki sem jo kdajkoli ustvaril”.

Album “Bomber” je izšel 27.10.1979 in se v tednu dni po svojem izidu zavihtel na 12. mesto najbolje prodajanih albumov glasbenih lestvic Velike Britanije. Ostalo je zgodovina.

Airfixova replika letala, ki je upodobljeno na naslovnici Motörhead albuma, je izdelana v merilu 1:72 in posnema tudi originalne “Bomber” oznake, s katerimi je označen Chestermanov bombnik na naslovnici albuma.

Število izdelanih Airfixovih replik je omejeno.

Na fotografiji: Lemmy Kilmister med nastopom Motörhead, dne 20.11.2015, v dvorani Zenith Halle (München, Nemčija) – RockLine fotoarhiv 2006-2019, vse pravice pridržane. Celotno recenzijo koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki