Na obzorju zabojnik Franka Zappe “The Mothers 1970”

0 75

Dne 26.06.2020, bo izšel poseben zabojnik Franka Zappe imenovan “The Mothers 1970”. Dostopen bo samo v digitalnem formatu, vseboval pa bo štiri CD-je in izšel pri založbi Zappa Records/UMe.

“The Mothers 1970” predstavlja nepozabno glasbeno ekipo, ki je obkrožala Franka in sicer: Aynsley Dunbar (bobni), George Duke (piano, klaviature, pozavna), Ian Underwood (orgle, klaviature, kitara), Jeff Simmons (bas kitara, vokal), kot tudi Flo, Eddie in Mark Volman iz zasedbe The Turtles na vokalih, ki so vsi morali sodelovati v takratni zasedbi, zavoljo pogodbenih obvez, pod psevdonimi. Ta postava je zdržala dobrih sedem mesecev, potem pa jo je kot prvi zapustil med snemanjem filma “200 Motels” Jeff Simmons.

“The Mothers 1970” zaokroža kratko, a kreativno obdobje skupine, ki je izdala album “Chunga’s Revenge” ter zaigrala na turnejah po ZDA, Kanadi in Evropi.

“Nobena skrivnost ni, da je bil Frank Zappa preprosto navdušen nad to postavi”, pravi Joe Travers, sicer ameriški bobnar in poznavlaec Franka Zappe in dodaja: “Vloge samih karakterjev in njenih osebnosti, so ustvarile silno zabavno obdobje v Frankovi karieri. Frank je užival v družbi, s člani te spremljevalne ekipe. Njihov zvok je bil unikaten, njihov humor neprimerljiv in edinstven, kljub temu pa je bil čas, ki so ga preživeli skupaj, zelo kratek!”

Material na “The Mothers 1970” sta uredila, pregledala in producirala Zappin sin Ahmet Zappa ter Joe Travers, vsebuje pa med drugim sedemdeset neizdanih koncertnih in studijskih posnetkov, zgodnji zvočni miks skladbe Sharleena iz albuma “Chunga’s Revenge”, ki jo je produciral takrat še zelo mladi Roy Thomas Baker (Queen, Budgie, The Smashing Pumpkins, The Cars, Foreigner, Journey,…), prav tako pa surovi miks skladbe Wino’s Revenge ter še nikdar slišane verzije skladbe Envelopes.


Frank Zappa – “The Mothers 1970”
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki