Na vaše domove prihaja Wacken World Wide “resničnostni” festival!

0 1,508

Festival Wacken Open Air 2020, ki sprejme 75.000 obiskovalcev preko 80 različnih narodnosti v letošnjem poletju ne bo izveden, kot je sicer načrtovano vsako leto. Vendar pa ni razloga, da bi slučajno utihnil!

Ljubitelji heavy metal glasbe pripotujejo iz različnih koncev sveta v Wacken vsako leto, da počastijo svoje najljubše glasbene skupine, vendar pa so se za letošnje leto organizatorji festivala in dolgoletni partner festivala Telekom odločili za povsem novo potezo. Pričarali bodo namreč povsem novo izkušnjo in pripeljali festival v digitalni obliki naravnost preko medmrežja do vseh ljubiteljev heavy metala. Wacken torej prihaja na vaš dom v novi podobi, kot največji mešani resničnostni heavy metal šov vseh časov. Šov, kakršnega svet še ni videl.

Premierna izdaja digitalnega prenosa festivala Wacken World Wide se bo zgodila med 29. 7. in 1. 8. 2020, reč pa se bo odvila popolnoma neodvisno od aktualnega W:O:A festivala. Prenos tega posebnega dogodka bo potekal v živo, ogledali pa si ga boste lahko na medmrežju povsem zastonj in sicer preko aplikacij wacken-world-wide.com, MagentaMusik 360 in MagentaTV.    

Unikatni in ekskluzivni nastop po vzoru klasičnega W:O:A festivala z vašimi favoriti, kot mdr. Blind Guardian, Heaven Shall Burn, In Extremo, Kreator in Beyond The Black, prihaja do vas na inovativen način, preko spektakularnih virtualnih odrov, prav tako pa to velja za obetajoče nove skupine Wacken Metal Battle in Wacken Foundation. Rezultat vsega je briljanten in raznolik program poln ekskluzivnih intervjujev, okroglih miz ter scen iz zakulisja. Popoln digitalni pristop ustvarja mešane koncepte resničnostnih nastopov, ki so ustvarjeni ekskluzivno za virtualne odre, kakršnega doslej še ni bilo. S svojim inovativnim dizajnom in tehnično implementacijo bo ta dogodek doživel premiero v poslu organizacije glasbenih koncertov!

V smislu glasbene ponudbe bo vsa reč vsebovala polnokrvni odmerek heavy metala v slogu starega dobrega Wacken Open Air festivala, a po vzoru mešanega resničnostnega koncepta. Pri tem ne gre za Wacken kot vas ali festival, pač pa za avtentično izkušnjo nezaslišanih razsežnosti.

Skupine, ki bodo nastopale, bodo posnete v živo v realnem času s preciznimi kamerami, posnetek pa nenehno vključen naravnost v virtualni prenos. Z inovativno XR-tehnologijo bo oder dejansko oživel. Temno “LED” ozadje, odrski “LED” podij in interakcija oboževalcev, ustvarjajo avtentični koncertni občutek, ki je domač tako izvajalcem kot publiki. Aktivni dodatki oboževalcev z dvignjenimi rokami ter druge navdušujoče interakcije približajo oboževalce bliže umetnikom in jih pripeljejo povsem do odra, da postanejo del avtentične žive koncertne izkušnje. Obiščite tudi uradno festivalsko WWW trgovino s spominki, festivalskimi zapestnicami in posebnimi spominskimi vstopnicami, ki jih lahko najdete na Metaltix.com.

Več informacij o Wacken World Wide bo kmalu na razpolago. Največji Wacken se prične torej 29. 7. 2020 na: wacken-world-wide.com, MagentaMusik 360 in Magenta TV, kot tudi na #DABEI! Imejte svoje oči in ušesa odprta! Wacken prihaja na vaše domove.

Wacken World Wide online:
https://www.wacken-world-wide.com           
https://www.facebook.com/wackenworldwide
https://www.instagram.com/wackenworldwide/
https://twitter.com/WackenWorldWide


WACKEN OPEN AIR MUSIC FESTIVAL WACKEN, GERMANY PHOTO BY PEP BONET / NOOR
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki