Neal Morse predstavlja “In the Name of the Lord” video!

0 53

Neal Morse, ameriški krščanski kantavtor in komponist, ki se znotraj različnih projektov in skupin že vrsto let preizkuša v žanru progresivnega rocka, napoveduje svoj nov studijski album z naslovom “Sola Gratia”, ki bo izšel 11. 9. 2020.

Vsled intenziviranja promocijskih aktivnostih vezanih na prihajajoči novi album, je Neal poskrbel za izid prvega videa in singla za skladbo “In the Name of the Lord”, ki ga lahko predvajate spodaj.

Tudi album “Sola Gratia” bo konceptualiziran, na njem pa so z Nealom znova sodelovali znani obrazi, ki jih ljubitelji Nealovih preteklih glasbenih udejstvovanj zelo dobro poznajo. To so: Mike Portnoy, Randy George, Eric Gillette, Bill Hubauer in Gideon Klein.

Naslov albuma “Sola Gratia” se naslanja na album “Sola Scriptura”, ki ga je Morse izdal leta 2007 in je pripovedoval o življenju Martina Lutherja. Glasba za novi album, ki bo v svojem konceptu v središče postavil apostola Pavla,  je bila posneta “virtualno” v letošnjem aprilu, upoštevajoč pravila igre, ki jih je določila Covid-19 pandemija.

“Sola Gratia” bo na razpolago kot količinsko omejen CD/DVD Digipak (DVD bo vseboval dokumentarec ‘Making-Of’ documentary), dvojni vinil s CD-jem, standardni CD in v digitalnem formatu.

Naslovnico za album je znova ustvaril Thomas Ewerhard. 17. 7. 2020 bo Neal Morse predstavil prvo skladbo novega albuma, prav tako pa bodo s tem datumom stekla njegova prednaročila

Seznam skladb na albumu “Sola Gratia” se glasi:
1. Preface
2, Overture
3. In The Name Of The Lord
4. Ballyhoo (The Chosen Ones)
5, March Of The Pharisees
6. Building A Wall
7. Sola Intermezzo
8. Overflow
9. Warmer Than The Sunshine
10. Never Change
11. Seemingly Sincere
12. The Light On The Road To Damascus
13. The Glory Of The Lord
14. Now I Can See/The Great Commission

Na fotografiji: Neal Morse med nastopom Transatlantic 7. 3. 2014 na münchenskem prizorišču Muffathalle (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Neal Morse – In the name of the Lord (uradni video)
Neal Morse – Sola Gratia (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki