Nytt Land predstavljajo animirani video in single “Svartravn”

foto: Ronny Zeisberg 2021
0 37

Nytt Land, rusko-nordijski folk, ambientalni projekt, je izdal video animirani za novi single Svartravn, ki ga lahko preverite spodaj.

Nytt Land so nedavna sklenili pogodbo pri avstrijski založbi Napalm Records, pri kateri je prav na današnji petek 6. 8. 2021, izšel njihov novi in skupno sedmi studijski album “Ritual”.

“Svartravn velja za eno najbolj muzikalnih, a obenem najbolj dramatičnih skladb novega albuma”, razlaga duo in nadaljuje: “Veliko emocij povezanih s skladbo izvira iz procesa njenega komponiranja in snemanja. Brez dvoma pa velja to, da je energija konkretno poudarjena skozi animacije videa. V 19. stoletju je bila na tleh Rusije in v času Kozakov, zelo priljubljena balada “Črni krokar”. Ko smo jo odkrili, je njeno besedilo predstavljajo temelj skladbi Svartravn. Svartravn pomeni v islandščini črni krokar.”

Za stvaritev spodnjega videa sta združila kreativne sile svojih talentov sibirska umetnica Ksenija Ščerbinina in oblikovalec animacij Aleksander Golovko.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki