Pain predstavljajo video in priredbo The Rolling Stones izvirnika za skladbo “Gimme Shelter”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2012
0 47

Pain – švedska glasbena inštitucija, ki jo vodi nebrzdani glasbeni posebnež Peter Tägtgren-, niso znani le po žlahtni fuziji zapeljivih melodij, grandioznih harmonij in udarni industrialno-metalskih ritmičnih koračnicah, pač pa tudi po prefinjenem občutku za stapljanje moderne zvočne doktrine z brezčasnimi dnevi klasik rock glasbe.

Tako se je neusahljivi Peter Tägtgren domislil predelave The Rolling Stones izvirnika skladbe Gimme Shelter ter jo predrugačil na neverjetno posrečen način, ki nagovarja v maniri prave Pain zadušnice. To novo verzijo The Rolling Stones klasike, ki so jo v svoji maniri davno tega med drugim popularizirali tudi legendarni Grand Funk Railroad, spremlja tudi video, ki ga lahko preverite spodaj.

Peter Tägtgren, genialni lik, ki stoji za legendarnimi death metalci Hypcrisy in figura, ki je s producentskimi veščinami oblikovala zvok izvajalcem, kot mdr.: Celtic Frost, Children of Bodom, Immortal in Dimmu Borgir, komentira: “To idejo o predelavi skladbe Gimme Shelter sem imel že vrsto let … Sedaj se je izkazalo, daj je za kaj takšnega napočil pravšnji trenutek, saj ni njeno sporočilo nič manj vredno, kot je bilo pred 52. leti, ko je skladba originalno izšla. Takrat se svet soočal s hladno vojno, danes pa se z vojno vezano na Covid-19.”

Pri snemanju Petrove nove verzije Gimme Shelter, se je možakarju v studiu pridružil na bobnih njegov sin Sebastian Tägtgren.

Zadnji album skupine Pain z naslovom “Coming Home” je izšel leta 2016, pri nemški založbi Nuclear Blast Records.

Na fotografiji: Peter Tägtgren med nastopom Pain 10. 8. 2012 v sklopu petega dne zadnje izdaje tolminskega festivala Metal Camp (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki