Paul Gilbert predstavlja video in single naslovne skladbe albuma “Werewolves of Portland”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 53

Paul Gilbert – ikonski virtuoz vseh kitarskih virtuozov širše galaksije-, napoveduje svoj novi studijski album z naslovom “Werewolves of Portland”, ki bo izšel 4. 6. 2021, pri založbi The Players Club, pri kateri domujejo tudi sledeči kitarski asi: Steve Lukather, Robby Krieger, Michael Landau in Tommy Emmanuel.

Gilbert je vzradoščeno proslavil svojo napoved skupno že 16. studijskega albuma že 12. 3. 2021, ko je predstavil prvi single in video za skladbo Argument About Pie. Sredi letošnjega aprila se mu je pridružil tudi drugi single in sicer za skladbo z naslovom A Thunderous Ovation Shook the Columns, sedaj pa je tu še tretji za naslovno skladbo, ki jo spremlja tudi pravi glasbeni video. Vse tri skladbe lahko preverite spodaj.

V situaciji kakršni se nahajamo trenutno vsi na tem našem edinem planetu, ki ga imamo, se je Gilbert odločil, da s čakanjem ne bo izgubljal časa. Zato se je odločil, da bo na novem albumu, poleg kitare, sam samcat odigral tudi vse ostale instrumente.

Album je bil posnet v studiu Opal, ki se nahaja v Portlandu. Pri produkciji je z Gilbertom sodeloval zvočni inženir Kevin Hahn.

Glede kitar, ki jih je Gilbert uporabil na albumu, je čislani kitarski superheroj povedal sledeče: “Pri igranju uporabljam petežno svoje Ibanez kitare modela ‘Fireman’. No, pred kratkim, pa sem razširil svojo zbirko starejših Ibanez modelov, ki so bili izdelani v sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih. To vključuje mdr. modele Ibanez Artist, Roadstar II in Ghostrider. Prav tako sem kupil in predelal Epiphone-ov model Olympic, ki je bil izdelan v šestdesetih. Te kitare sem uporabljal še v zgodnjih dneh moje kariere, ko sem igral z Racer X, zato je bilo sila zabavno držati v rokah instrument, ki me je nenehno spominjal na moj zgodnji slog kitarskega ‘šredinga’.”

Ikonski kitarist super hard rock herkulov Mr. Big dodaja, da je dobil navdih za izbiro novega albuma pri skladbi Warrena Zevona z naslovom “Werewolves of London”.

Seznam skladb na albumu “Werewolves of Portland” se glasi:
1. Hello North Dakota!
2. My Goodness
3. Werewolves Of Portland
4. Professorship At The Leningrad Conservatory
5. Argument About Pie
6. Meaningful
7. I Wanna Cry (Even Though I Ain’t Sad)
8. A Thunderous Ovation Shook The Columns
9. Problem-Solving People
10. (You Would Not Be Able To Handle) What I Handle Everyday

Na fotografiji: Paul Gilbert med svojim samostojnim nastopom 7. 10. 2019, v ljubljanskem Orto baru (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki