Pearl Jam so izdali necenzurirano verzijo videa svoje uspešnice “Jeremy”

0 133

Pearl Jam so izdali necenzurirano verzijo videa za svojo veliko uspešnico “Jeremy”, ki ga je režiral Mark Pellington. Skladba izvira iz studijskega prvenca skupine “Ten” (1991) in pripoveduje o mladeniču, ki ga nihče ni razumel in sprejemal, zato prinese nekega dne v šolo pištolo in prične streljati v ljudi. Zgodba temelji na resničnem dogodku, ki se je zgodil januarja 1991 v eni od ameriških srednjih šol, ko je dijak po imenu Jeremy Wade Delle, v pričo svojih sošolcev sredi učilnice storil samomor tako, da je položil cev pištole v svoja usta in se ustrelil.

V tej necenzurirani verziji videa, v kateri je upodobil Jeremyja igralec Trevor Wilson, je zadržan prav kader, ko usmerja Jeremy cev pištole proti sebi in jo položi v svoja usta.

Pearl Jam so necenzurirano verzijo videa  “Jeremy” izdali že v petek 5. 6. 2020, s čimer so obeležili narodni dan ozaveščanja o nasilju s strelnim orožjem.

“Naraščanje nasilja s strelnim orožjem, odkar je video za skladbo Jeremy debitiral, je naravnost zastrašujoče”, pravijo Pearl Jam v svoji uradni izjavi in nadaljujejo: “Izdali smo necenzurirano verzijo videa, ki leta 1992 ni bila na razpolago zavoljo zakonodaje, ki ureja cenzuro. Žrtve, kot posledico nasilja zavoljo uporabe strelnega orožja lahko preprečimo, pa naj si gre za poboje masovnega streljanja, umore iz obupanosti, ubijanje zaradi izvrševanja zakonov, ali pa smrt, ki je posledica spleta nesrečnih okoliščin rokovanja z orožjem.”

Originalni video za skladbo “Jeremy”, ki je bil avgusta 1992 premierno predvajan na MTVju, je prispeval k izjemnemu uspehu prvenca skupine “Ten”, ki je tako postal kar trinajstkrat platinast, Pearl Jam pa je prinesel leta 1993 tudi štiri nagrade za glasbeni video, ki jih podeljuje glasbena hiša MTV, vključno z nagrado v kategoriji “glasbeni video leta”.


Pearl Jam – Jeremy (necenzurirana verzija uradnega videa)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki