Steve Vai predstavlja video za novo skladbo “Candle Power”

0 153

Steve Vai – le kdo ga ne pozna, je posnel in izdal video za svojo novo skladbo z naslovom “Candle Power”. Video lahko v celoti predvajate spodaj.

V zvezi z novim ustvarjalnim dosežkom je natanko na svoj 60. rojstni dan, ki ga je praznoval včeraj (6. 6. 2020) izzval samega sebe tako, da si je zaželel posneti skladbo, ki je zasnovana bolj preprosto. Zanjo je sprogramiral bobne in bas linije, kar pa se kitarskega zvoka tiče, pa je tega prilagodil klasičnemu čistemu odzvenu Fender Stratocaster kitare (v videu uporablja svojo zeleno Ibanez kitaro po imenu “Jem”). Obenem se je mož preizkusil v igranju s prsti (torej brez trzalice), odstranil pa je s kitarskega trupa tudi tremelo, kar je je pospremil s komentarjem, da se je ob tem počutil, kot da je s tem vred tudi sam izgubil nekaj svojega telesa. Tako je izzval samega sebe in izstopil iz svoje “cone udobja”, ki je poznana, po edinstvenem slogu igranja kitare.

Video je posnet v njegovem domačem studiu Harmony Hut.

Vai pa ne bi bil Vai, če pri tem ne bi razmišljal tudi poslovno: “Potreboval sem naslov za to novo skladbo. Glede na pristop kako je odigrana in ob dejstvu, da praznujem 60. rojstni dan, sem izbral naslov “Candle Power”. Ob tem smo poskrbeli celo za to, da smo izdali posebno spominsko serijo sveč, ki jo lahko kupite na moji spletni strani v rubriki uradnih spominkov, pri čemer prejmete ob nakupu, tudi visoko kvalitetno digitalno verzijo te skladbe.”

Steve Vai je v lanskem septembru izdal Blu-ray verzijo svojega koncertnega DVDja “Stillness In Motion”, ki je izšel prvič leta 2015. Blu-ray je izšel pri njegovi založbi Light Without Heat, za njegovo distribucijo pa skrbijo pri The Orchard. Na tem koncertnem dokumentu se nahaja celoten koncertni posnetek Vaijevega nastopa na losangeleškem prizorišču Club Nokia. Koncert se je zgodil 12. 10. 2012. Vsega dober mesec dni zatem, je Steve Vai nastopil v ljubljanski Cvetličarni!

Na fotografiji: Steve Vai med nastopom 9. 11. 2012 sredi hrvaške prestolnice Zagreb in na tamkajšnjem prizorišču Tvornica kulture (RockLine fotoarhiv 2006 – 2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Steve Vai – Candle Power (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki