Prihaja knjiga “Pictures At Eleven: Robert Plant Album By Album”

Wymer Publishing 2024
0 65

Pri založbi Wymer Publishing bo 16. 2. 2024 izšla knjiga avtorja Martina Popoffa z nazivom “Pictures At Eleven: Robert Plant Album By Album”.

Ko je leta 1980 tragično preminil Led Zeppelin bobnar John Bonham, se je ikonski, Led Zeppelin vokalist Robert Plant kaj hitro odločil pobrati skupaj ostanke na pogorišču nekdanje skupine ter odpotovati dalje. Kreativni duh je ostal nemiren, da bi obstal na mestu, četudi je pred to pomembno odločitvijo, vse temeljito pretehtal. Tako se je vpisal v zgodovino rocka zlasti po eni najuspešnejših ‘sekundarnih’ karier za katere se je v takšnih situacijah odločalo veliko glasbenikov. Na tem mestu bi bilo neumno primerjati njegovo kariero s cik-cak kameleonstvom Davida Bowieja, se je pa Plantova naravna evolucija v smislu glasbene kreativnosti izkazala v tem oziru za nič manj hitrostno.

“Pictures At Eleven: Robert Plant Album By Album” posega vsebinsko odločno v polja muzikologije, saj je Popoff zbiral komentarje in analize mnogih glasbenih ekspertov, pri čemer le ti niso pustili za seboj enega kamna, ki ne bi ostal obrnjen, kar pomeni, da se knjiga dotika sleherne skladbe njegovih enajstih studijskih albumov.

Martin se je pri tem obrnil na ekipo zbrano na njegovem You Tube kanalu imenovano The Contrarians, ki mu je pomagala razčleniti vsako skladbo 11. izzivalnih studijskih dosežkov znamenitega pevca.

Knjigo “Pictures At Eleven: Robert Plant Album By Album” lahko že prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki