Primal Fear napovedujejo album “Code Red” – znani so prvi datumi nove turneje!

foto: Heilemania 2023
0 88

Primal Fear, dolgoživi nemški power metalci, se v letošnjem letu vračajo z novim albumom “Code Red”, ki bo izšel v letošnjem septembru, točneje 1. 9. 2023, pri nemški založbi Atomic Fire Records.

Skupina je v lanskem letu obeležila 25. let nepretrganega delovanja, zaigrala na izbranih koncertih ter poskrbela za ponatis prvenca “Primal Fear”, v ozadju pa je nastajal material za novi album.

Novi album je ponovno produciral basist skupine Mat Sinner, za ko-produkcijo sta poskrbela vokalist Ralf Scheepers ter kitarist Tom Naumann. Za končna miks in masterizacijo so Primal Fear tudi tokrat izbrali svojega dolgoletnega zaveznika in izkušenega danskega producenta Jacoba Hansena, ki bo svoje delo opravil tam kot ponavadi, v svojem Hansen studiu na Danskem.

Spodaj že lahko preverite naslovnico novega albuma skupine, ki jo je ustvaril  Stan W. Decker.

Primal Fear pa ne bi bili Primal Fear, v kolikor ne bi obenem potrdili datumov prvega dela nove koncertne turneje, na kateri jih bodo spremljali rojaki The Unity. Datume lahko preverite spodaj.

Mat Sinner komentira: “Svet se nahaja na robu prepada, katastrofe sledijo druga za drugo. ‘Code Red’ je naše doumevanje sedanjosti, pa tudi naslov novega in skupno 14. studijskega albuma Primal Fear, ki bo izšel na dan začetka turneje, to je 1. 9. 2023. Glede na njegov naslov bo to težak, udaren in brezkompromisen album – 110% Primal Fear!”

Datumi turneje “Code Red European Tour – Part 1” (posebni gostje: The Unity):
1. 9. 2023 – Stuttgart, Nemčija – Im Wizemann (Halle)
2. 9. 2023 – Memmingen, Nemčija – Kaminwerk
3. 9. 2023 – Naila, Nemčija – Frankenhalle
5. 9. 2023 – München, Nemčija – Backstage (Werk)
6. 9. 2023 – Bochum, Nemčija – Zeche
7. 9. 2023 – Frankfurt, Nemčija – Batschkapp
9. 9. 2023 – Sion, Švica – Le Port Franc
10. 9. 2023 – Pratteln, Švica – Z7


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki