Rainbow bodo dobili knjigo “In The Shadow Of The Wizard: Rainbow 1975-1976”

0 151

Pri založbi Wymer Publishing bo 4. 9. 2020 izšla knjiga o skupini Rainbow z naslovom “In The Shadow Of The Wizard: Rainbow 1975-1976”. V trdi vezavi natisnjena knjiga bo obsegala 224 barvnih strani formata A4.

V knjigi je svoj prostor dobilo obsežno dokumentirano začetno obdobje skupine Rainbow, era formacije torej, vključno z obdobjem snemanja prvenca. To je čas, ko je bil Richie Blackmore še del takratne, polagoma potapljajoče se Deep Purple barke. Knjiga tako dokumentira prvo severnoameriško turnejo skupine, ustvarjanje ključnega Rainbow albuma “Rising” in obsežno turnejo, ki mu je sledila. V besedi in sliki bralca vodi s koncerta na koncert klasične postave Rainbow: Richie Blackmore, Ronnie James Dio, Cozy Powell, Jimmy Bain in Tony Carey.

Knjiga vsebuje tudi bogato slikovno gradivo. Mnoge fotografije bodo z njenim izidom prvič predstavljene javnosti. Delo hkrati dopolnjuje kopica spominskih komentarjev različnih glasbenikov ter arhivskih izsekov objav v glasbenem tisku, prav tako pa ponuja poglobljen vpogled v vsako skladbo albumov ter celo poglavje o kratkoživi založbi Oyster Records, ki je bila ustanovljena zavoljo Blackmoreove nepopustljivosti. V knjigi “In The Shadow Of The Wizard” so na enem mestu zbrani prav vsi znani posnetki skupine iz tistega časa ter kopica podrobnosti s snemanja v kalifornijskem studiu Pirate Sound. Publikaciji je dodan tudi poseben vodič po celotnem uradno posnetem koncertnem materialu, ki so ga najprej želeli vključiti na koncertni album “On Stage”.

Ronnie James Dio je o zgodnji zasedbi Rainbow nekoč dejal:”To je bila izjemna skupina. Skupina, ki je vplivala na mnogo drugih. Imela je izvrstne pesmi. To je bil čas številnih inovacij. Prvi smo posneli  glasbo, ki je na ljudeh zapustila tak pečat, da je preprosto nikdar niso mogli pozabiti!”

Vsi, ki bodo knjigo kupili v prednaročilu do 30. 6. 2020, bodo deležni zadoščenja, da bo njihovo ime vtisnjeno na posebno stran, ki bo posvečena oboževalcem skupine. Prvih 50 naročnikov pa bo poleg prejelo tudi poseben spominski paket, v katerem bodo faksimile originalnih “Rising” in “On Stage” promo paketov ter originalna replika programa avstralskega dela “Rising” turneje.

“In The Shadow Of The Wizard: Rainbow 1975-1976”
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki