“Ratko Divjak & Friends – For 70 Years” – novi album Ratka Divjaka

NIKA RECORDS 2020
0 237

Praznujemo izid albuma bobnarske legende Ratka Divjaka – Ratko Divjak & Friends – For 70 Years!

»Zahvaljujem se svoji družini in prijateljem, ki me podpirajo ob vzponih in padcih. Brez vas mi ne bi uspelo. Po vseh življenjskih preizkušnjah sta me vaša podpora in ljubezen do glasbe vodila v nadaljevanje moje kariere.«

– Ratko Divjak ob izidu albuma

Ratko Divjak je svoj pečat pustil tako v rock, kot tudi v jazz glasbi. V svoji pestri karieri je v različnih zasedbah nastopal po celem svetu. V orkestru Big Band RTV Slovenija je igral pod dirigentsko palico Jožeta Privška in za njim še mnogih drugih znanih dirigentov, nastopal je z znanimi solisti, kot so Petar Ugrin, Boško Petrović, Duško Gojković, Stjepko Gut, Primož Grašič, Jure Pukl, Jani Moder, Adam Klemm, Aleš Avbelj, Blaž Jurjevčič in drugimi. Podpira mlade glasbenike in z njimi nastopa v različnih zasedbah, v zadnjem času veliko igra na mednarodnih festivalih in v jazz klubih.

Danes Ratko Divjak predstavlja album Ratko Divjak & Friends – For 70 Years, ki je izšel kot dvojni LP in kot CD ter od osmih skladb zajema sedem prirejenih jazz klasik v izvedbi odličnih glasbenikov.

Na novem albumu z Ratkom igrajo Adam Klemm, Lenart Krečič, Milan Stanisavljević, Marko Črnčec, Gregor Ftičar, Primož Grašič, Robert Jukič, Tadej Kampl in Goran Rukavina.

O glasbenikih:

ADAM KLEMM je član BIG BANDA RTV Slovenija, odličen saksofonist, ki je znan po svojem lepem zvoku na tenor saksofonu. Deluje tako na domačih, kot tujih odrih.

LENART KREČIČ je priznan saksofonist, skladatelj in dirigent, ki se je po študiju v New Yorku vrnil v Slovenijo, kjer zelo uspešno deluje kot solist in umetniški vodja BIG BANDA RTV Slovenija.

MILAN STANISAVLJEVIĆ je odličen pianist, skladatelj in vzgojitelj, ki je eno od skladb na tej glasbeni plošči (HE Exactly) posvetil prav Ratku.

MARKO ČRNČEC je eden najbolj priljubljenih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki trenutno deluje v New Yorku. Na mednarodni sceni je znan kot močan mlad multiinštrumentalist, skladatelj, aranžer in producent.

GREGOR FTIČAR je diplomant graške univerze, ki se je izpopolnjeval v Franciji in Švici, kjer sedaj redno sodeluje z različnimi zasedbami.  

PRIMOŽ GRAŠIČ je član BIG BANDA RTV Slovenija, virtuoz na kitari, ki je tokrat na glasbeni plošči tudi v vlogi producenta in zaslužen za zvok. Zadnja leta deluje kot aranžer, producent in sourednik Festivala Jazz Kamp Kranj.

ROBERT JUKIČ deluje kot basist, kontrabasist, komponist in aranžer. Izobraževanje je zaključil na jazz oddelku priznane graške univerze. Izdaja zgoščenke z lastno avtorsko glasbo, kot basist in avtor se pojavlja na zgoščenkah žanrsko različnih izvajalcev.

TADEJ KAMPL je končal študij kontrabasa na Dunaju in je eden boljših slovenskih basistov, poznan pa je tudi na glasbenih scenah izven meja.    

GORAN RUKAVINA je v Gradcu študiral bas in kontrabas, sodeluje s številnimi hrvaškimi in slovenskimi glasbeniki. Je vsestranski glasbenik, posnel je več glasbenih spotov, poleg basa in kontrabasa igra še klavir in kitaro.

Album v formatih CD in vinilni LP, lahko že kupite v spletni trgovini založbe Nika Records!

Album lahko v celoti poslušate na svojih najljubših streaming platformah!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki