Red Hot Chili Peppers najavljajo “Return Of The Dream Canteen” – drugi album v letošnjem letu

RED HOT CHILI PEPPERS 2022 (promo/press)
0 84

Red Hot Chili Peppers bodo svoj drugi letošnji album “Return Of The Dream Canteen” izdali 14. 10. 2022, kar je vsega pol leta po pravkar izdanemu “Unlimited Love”.

Tudi album “Unlimited Love” je podobno kot “Return Of The Dream Canteen”, produciral Rick Rubin, ki je odgovoren za produkcijo preteklih Red Hot Chili Peppers albumov, kot mdr. “Blood Sugar Sex Magik” (1991) in “Californication” (1999).

Novico o novem albumu je prvi sprožil pevec skupine Anthony Kiedis 23. 7. 2022 sredi koncerta skupine na prizorišču Empower Field (Mile High, Denver, Kolorado).

Skupina je najavo uradno dopolnila zelo nazorno: “Album ‘Return of the Dream Canteen’ je vse tisto o čemer smo sanjali. Je izpolnjen. Ustvarjen s krvjo naših src. Iskreno vaši Red Hot Chili Peppers.”

“Return Of The Dream Canteen” je drugi studijski album skupine po vrnitvi kitarista Johna Fruscianteja, ki se je skupini priključil konec leta 2019.

Album “Return Of The Dream Canteen”, ki bo dostopen v različnih formatih, lahko že prednaročite preko uradne spletne strani skupine Red Hot Chili Peppers.

Red Hot Chili Peppers so že v preteklih izjavah namigovali, da imajo spisanih 48 novih skladb, ki so nastale v času ustvarjanja albuma “Unlimited Love”, Frusciante pa je šel pri vsem še malo dlje, ko je dodal, da gre za nekaj najboljšega materiala, ki so ga Red Hot Chili Peppers ustvarili doslej in ki se bo znašel na nasledniku albuma “Unlimited Love”.

Album “Unlimited Love” se je ob izidu zavihtel naravnost na prvo mesto Billoboardove lestvice 200 najbolje prodajanih plošč, pri čemer se je prodal v 97.500 ekvivalentnih enotah. S prvim mestom je skupina prvikrat po letu 2016, ko je izšel “Stadium Arcadium”, ponovila tak uspeh.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki