Revocation najavljajo album “Netherheaven” s singlom in videom “Diabolical Majesty”

foto: Alex Morgan 2022
0 61

Revocation, vzpenjajoči se ameriški tehnični death in thrash metalci, pripravljajo izid novega studijskega albuma “Netherheaven”, ki bo 9. 9. 2022, nasledil predhodnika “The Outer Ones” iz leta 2018. Album bo izšel pri založbi Metal Blade Records. Na isti dan odrinejo Revocation v družbi Krisiun, Alluvial in Inoculation na severnoameriško koncertno turnejo, ki bo potekala med 9. 9. 2022 in 16. 10. 2022.

Spodaj je na voljo prvi single in video za skladbo Diabolical Majesty, v kateri Revocation obračunavajo z naraščajočim krščanskim ekstremizmom v ZDA. Video sta režirala Dave Brodsky in Allison Woest.

Na zadnji skladbi albuma imenovani Re-Crucified, se v vlogi posebnih gostov pojavljata pokojni vokalist zasedbe The Black Dahlia Murder Trevor Strnad ter pošastni Cannibal Corpse ‘growler’ George ‘Corpsegrinder’ Fisher.

Album “Netherheaven” je pričel nastajati v času po izidu albuma “The Outer Ones”. Devet novih skladb je v celoti skomponiral kitarist in vokalist skupine Revocation David Davidson, ki je v tem obdobju našel navdih nad likom herojev oltarja ekstremno-tehnične metalske izbrušenosti, kot mdr. Luc Lemay (Gorguts), Chuck Schuldiner (Death) in Marty Friedman (Megadeth), obenem pa je svoj čas posvetil tudi poslušanju čislanih jazz kitaristov Wesa Montgomeryja ter Kurta Rosenwinkla. V vmesnem času, ko je kitarist ustvaril serijo ubijalskih fraz novega albuma ter sprašil zanj absolutno nore solaže, je virtuoz sedem-strunske kitare izdatno izpopolnjeval tehniko igranja, študiral teorijo in poučeval druge igranja kitare.

David Davidson je sam produciral novi Revocation album, v svojem novo zgrajenem HeatWave studiu. Zaključni miks in masterizacijo zvoka na albumu je opravil znameniti švedski zvočni inženir Jens Bogren (mdr. Opeth, Kreator) v studiu Fascination Street.

Seznam skladb na albumu “Netherheaven”, ki ga lahko že prednaročite, se glasi:
1. Diabolical Majesty
2. Lessons in Occult Theft
3. Nihilistic Violence
4. Strange and Eternal
5. Galleries of Morbid Artistry
6. The 9th Chasm
7. Godforsaken
8. The Intervening Abyss of Untold Aeons
9. Re-Crucified [feat. Trevor Strnad (The Black Dahlia Murder) and George ‘Corpsegrinder’ Fisher (Cannibal Corpse)]

Revocation so:
David Davidson – kitara, vokal
Brett Bamberger – bas kitara, vokal
Ash Pearson – bobni

Več o Revocation:
https://www.metalblade.com/revocation
http://www.revocationband.com
https://www.facebook.com/Revocation
https://twitter.com/revocation
https://www.youtube.com/user/OfficialRevocation


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki