Richie Kotzen predstavlja video in single “Raise the Cain” (ft. Mike Portnoy)

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 82

Richie Kotzen, vrhunski ameriški kitarski virtuoz, vokalist, aranžer, producent, komponist in nenazadnje multi-instrumentalist, je izdal nov video in single, in sicer za skladbo “Raise The Cain”, ki ga lahko predvajate spodaj.

Kotzen je za skladbo prispeval vokal, kitaro in bas kitaro, medtem ko je bobne prispeval nihče drug, kot Kotzenov The Winery Dogs kompanjon Mike Portnoy (Transatlantic, Flying Colors, Sons Of Apollo).

“Raise The Cain” je prvi novi avtorski material, ki ga je ustvaril Richie Kotzen, potem ko je februarja letos izdal svoj 22. studijski album “50 For 50”, s katerim je, kot pove njegovo ime, obeležil svoj 50. rojstni dan.

Kotzen je na socialnem medmrežju v zvezi z ozadjem nastanka nove skladbe zapisal sledeče: “Potme ko sem v začetku letošnjega leta izdal album s 50. skladbami, nisem nameraval posneti do v tem obdobju prav nobene nove skladbe več. Vsaj ne v času, po turneji v prid podpori albumu “50 for 50”. Vendar se to ni zgodilo. Nenadoma sem se znašel zaklenjen in se spraševal kaj naj počnem sedaj? Mnogi med vami ste že v naprej predvideli, da sem se znašel sredi novega ustvarjalnega navdiha in z novimi idejami, ki so prihajale od vsepovsod …

“Skaldba “Raise the Cain” je nastala po telefonskem pogovoru z mojim Winery Dogs prijateljem Mikeom Portnoyem, v začetku Covid-19 karantene. Omenjal je da ima bobne ravno postavljene in da pripravlja nekatere posnetke, zato sem mu namignil: “Hej Mike. Imam idejo, če si za stvar… Odigraj 4 ali 5 različnih ritmičnih ključev in si pri tem pretvarjaj kot da igraš z menoj v živo in kot da sva sredi skupnega koncerta. Ko boš posnetke pripravil, mi jih pošlji, sam pa bom skušal uporabiti nekaj tvojih ritmov in jih vključiti v skladbe.”

“Končalo se je tako, da sem pričel pisati frazo na Mikeov 7/8 ritmični groove, kar je na koncu pripeljalo do nastanka skladbe ‘Raise The Cain’.

“Potem sem premišljeval, čemu bi zadrževal skladbo čakajoč na to, da ustvarim dovolj materiala za novi album. Vendar sem sklenil, da se ni vredno s tem ukvarjati, ne obremenjevati. Čemu bi skladba bila shranjena na trdem disku računalnika, sam vrag ve kako dolgo, ko zato resnično ni pravega razloga? Tako je z nami še en novi Richie Kotzen single, v katerem se nahaja kup “porednih vragolij” s strani bobnarskega mojstra.”

Na fotografiji: Richie Kotzen in Mike Portnoy (v ozadju) med nastopom The Winery Dogs 17. 7. 2014 v sklopu festivala “Pivo in cvetje” v Laškem (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ!


Richie Kotzen – Raise the Cain (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki