Rick Wakeman napoveduje album “A Gallery Of The Imagination”

foto: Aleš Podbrežnik 2017
0 86

Rick Wakeman, ena izmed ikonskih figur, ko nanese beseda o temeljnih klaviaturistih progresivnorockovskega pionirstva (vštric z njim sta Keith Emerson in Tony Banks) in glasbenik, ki je kot član zlate postave Yes z inovacijami in talentom prispeval orjaški kos k razmahu žanra, bo 24. 2. 2023 izdal konceptualni album z naslovom “A Gallery Of The Imagination”. Novi Wakemanov album je napovedan pri založbi Madfish Music.

Z Wakemanom je na albumu “A Gallery Of The Imagination” znova sodelovala njegova spremljevalna skupina The English Rock Ensemble, ki je bila prisotna že na predhodnem albumu, sicer odličnemu “The Red Planet” (2020, RockLine recenzija). Postavo The English Rock Ensemble zastopajo tudi na novem Wakemanovem albumu: basist Lee Pomeroy, kitarist Dave Colquhoun, bobnar Ash Soan in vokalistka Hayley Sanderson, ki je opozorila nase kot pevka na “Strictly Come Dancing”. Vsak glasbenik je svoje dele posnel v svojem domačem studiu.

Seznam skladb na albumu “A Gallery Of The Imagination” se glasi:
1. Hidden Depths
2. The Man In The Moon
3. A Mirage In The Clouds
4. The Creek
5. My Moonlight Dream
6. Only When I Cry
7. Cuban Carnival
8. Just A Memory
9. The Dinner Party
10. A Day Spent On The Pier
11. The Visitation
12. The Eyes Of A Child

Na fotografiji: Rick Wakeman med samostojnim nastopom 9. 2. 2017 v italijanskem Vidmu (Udine, Teatro Nuovo Giovanni da Udine) – RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki