Rick Wakeman obljublja z “The Red Planet” vrnitev k progrockerskim časom!

0 168

Rick Wakeman, ultimativna legenda in ena najvidnejših figur, ki so s svojo dejavnostjo, popularizirale fenomen progresivnega rocka v začetku sedemdesetih, se v letošnjem letu vrača na sceno z novim studijskim albumom “The Red Planet”.

Kot obljublja eden najvidnejših klaviaturistov v zgodovini rock’n’rolla, ki si je pridobil sloves, kot del zlate postave progresivnorockovskih legend Yes, bo “The Red Planet”, glasbenikova vrnitev v čase, ko je ustvarjal glasbo, ki se je pojavila na njegovih kultnih samostojnih dosežkih “The Six Wives Of Henry VIII” in “Criminal Record”.

Rick Wakeman je za novi album želel ob sebi pravo rock zasedbo, zato je samo za ta album formiral kvartet pod imenom “The English Rock Ensemble” (ERE) in sicer v zasedbi:

Rick Wakeman – klaviature
Dave Colquhoun – kitara
Lee Pomeroy – bas kitara
Ash Soan – bobni

The Red Planet, ki bo dostopen v več formatih, bo izšel, dne 03.04.2020, pri novo ustanovljeni Wakemanovi založbi R&D Multimedia.

Na fotografiji: Rick Wakeman med samostojnim nastopom, dne 09.02.2017, v italijanskem Vidmu (Udine, Teatro Nuovo Giovanni da Udine) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki