Riot V prihajajo avgusta v Zagreb!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
2 241

Riot V, newyorška heavy metalska formacija, ki je legitimna naslednica kultnih Riot, bo v četrtek 10. 8. 2023 nastopila v zagrebškem klubu Hard Place!

FaceBook dogodek!

Riot so bili ustanovljeni že leta 1975 v New Yorku in veljajo zelo verjetno nasploh za prvo ameriško heavy metalsko zasedbo.

Svoj prvi album so izdali leta 1977, temu pa je sledila še serija petnajstih izdanih albumov. Kariera skupine Riot je bila zelo turbulentna. Beleži jo nasilje (uboji), izguba pogodb, skratka nenehna borba za obstoj in preživetje. Skupina je iz sleherne težave izšla še močnejša! Od nekdaj so veljali za eno najboljših koncertno heavy metalskih zasedb ‘metalskega podtalja’, ki kraljuje klubskim prizoriščem. Tem so ostali zvesti vso kariero, saj jim komercialni preboj skozi dolgoživo kariero nikakor ni bil usojen. Njihovi albumi veljajo za najbolj navdihujoča dela v žanru klasičnega metala, ki so vplivala na kreativnost glasbenikov skupin, ki so jim sledile. Gre za skupino z izjemnim glasbenim opusom, ki ostaja vse do tega dne na nek način krivično prezrta.

Vodja, kitarist, glavni idejni vizionar in kreativni pogonski motor Mark Reale, je preminil leta 2012, vendar je skupina ob njegovem blagoslovu, tudi po njegovi smrti nadaljevala z delom. Preimenovala se je v Riot V. Riot V redno nastopajo, snemajo in izdajajo pa tudi nov avtorski material. Aktualni studijski album “Armor Of Light” je izšel konec aprila leta 2018, temu pa je sledil v začetku avgusta istega leta še koncertni album “Live In Japan 2018”.

Število vstopnic za koncert Riot V 10. 8. 2023 v Zagrebu je količinsko omejeno, kar je pogojeno z velikostjo prizorišča Hard Place!

Vstopnice lahko kupite na šanku kluba Hard Place po predprodajni ceni 30,00€, na dan koncerta pa bo cena vstopnic znašala 35,00€, seveda v primeru, da ostane še kakšna na razpolago.

Na gornji fotografiji: Riot V med nastopom 3. 10. 2018 na salzburškem prizorišču Rockhouse v Avstriji v v vlogi posebnih gostov takratne Primal Fear turneje (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


2 Comments
 1. Matija says

  Uhhh, najbolj spregledan band vseh časov. Kljub plejadi izvrstnih albumov. Se mi pa dozdeva, kje tiči zajec njihovega premajhnega uspeha – nekako niso nikoli imeli koncepta in strategije, kako uspeti. Zdi se mi, da so muziko vedno delali zgolj po navdihu, ki jim ga sicer ni manjkalo. Manjka jim celostna podoba, niti standardnega loga nimajo. S produkcijo si tudi niso dali preveč opravka.

  Se pa spomnim izjemnega nastopa pred dvema desetletjema v Ljubljani. Kakšen pekel so ustvarili pod odrom tiste luknje od K4, od prvega trenutka, ko so stopili na oder in usekali z Angel Eyes. Nisem pa mogel nikakor razumeti, kako so lahko nastopili prvi, pred Anvil in Agent Steel, ki jim niti takrat na koncertu, niti s svojo glasbo na splošno ne sežejo niti do gležnjev.

  Žal pa nisem prepričan, ali si jih bom lahko šel pogledat v Zagreb – v postavi brez šefa Marka jih še nisem videl v živo, sem pa slišal, da so še vedno odlični.

 2. Poba says

  Hehe, še en koncert ki sem ga tudi sam obiskal. 30. 1. 2000 in koncert v klubu K4. Nepozabno.

  Karte bodo šle za med v Zagrebu, ne vem pa kako do nje, ker v uradnem napovedniku beležijo, da je prodaja kart dostopna le na šanku kluba Hard Place, tko da edino če ima človek opravke v Zagrebu, pa se spotoma tam oglasi, al pa da koga pozna, ki gre tja, ali pa živi v Zagrebu. Verjetno je tud kvota akreditiranja strogo omejena, če sploh obstaja. Očitno je tale koncertič Riot V kar precejšnja ekskluziva….

  Ja, špilajo pa odlično. Vokalist Tod Michael Hall razvija neverjeten razpon in tako komadi iz celotne diskografije zato res vrhunsko funkcionirajo. Precej menjajo tudi set liste na koncertih, zato velikokrat presenetijo fene z integracijo kakšne skladbe, ki jo sicer redko izvajajo v živo. Splača se preverit. Ni pa to zdej, da bi ‘obolel’ v kolikor jih ne ujameš. Era z Reale-om je tista prava. Kakorkoli obračaš. Ostalo je igra na tipke nostalgije. Čeprav v vsem stoji. 😀

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki