Robin Red (degreed) napoveduje istoimenski prvenec s singlom in videom “Don’t Leave Me (With A Broken Heart)”

FRONTIERS MUSIC SRL. 2021
0 38

Robin Red, švedski hard rock vokalist znan po sodelovanju pri hard rock zasedbi degreed, napoveduje svoj istoimenski samostojni studijski album. ki bo izšel 17. 9. 2021 pri italijanski založbi Frontiers Music Srl. Album je nastal ob sodelovanju Robina z Daveom Daloneom, sicer članom švedske rock formacije H.E.A.T., ki je tudi produciral album ter prispeval zanj vse kitare.

“‘Don’t Leave Me (With A Broken Heart)’ je skladba, ki sta jo napisala Thomas Jakobsson in Björn Axelsson še v začetku devetdesetih. Originalno je bila namenjena famozni švedski umetnici Caroli Häggkvist, ki je sicer posnela zanjo vokale le z aprvi demo posnetek, vendar skladbe nikdar ni izdala, zato smatram to priložnost, ki mi je dana, da izdam uradno prav jaz to skladbo, za velik privilegij in čast,” pravi Robin glede vodilnega singla svojega prvenca in nadaljuje: “Ko sem ustvarjal album sem bil osredotočen z mislimi na to, da bi album zvenel čim bolj klasično. Predstavljajte si, kot da bi se pisalo leto 1983. Prepričan sem, da boste slišali v moji glsbi koščke Foreigner, Johna Waitea, Bryana Adamsa in Ricka Springfielda.”

Robin, sicer član švedske rock zasedbe degreed, s katerimi zaključuje delo na šestem studijskem albumu, se je lani odločil, da bo poslal svoje demo posnetke naravnost na založbo Frontiers Music Srl. Njeno A&R osebje je bilo nad slišanim navdušeno. Robin nadaljuje: ”O samostojnem albumu sem razmišljal vrsto let. Sanje so se mi uresničile, vendar pa nanj nisem bil pripravljen. Vse do danes. Obrnil sem se k svojim koreninam ter želel ustvariti album, ki bi bil kar se da organski. Zelo me navdihujejo glasbeniki kot sta Bryna Adams in Jimmy Barnes, sam zvok albuma, pa niti ni daleč stran. Vseeno pa sem na albumu še vedno v vsem kar boste slišali jaz.”

Album “Robin Red” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu se glasi:
1.  Don’t Leave Me (With A Broken Heart)
2.  (I’m A) Bad Habit
3.  Everlyn
4.  Freedom
5.  Midnight Rain
6.  Can’t Get Enough
7.  Reason To Survive
8.  Heart Of Stone
9.  Nitelife
10. Head Over Heels
11. Livin’ Dead
12. Living For 

Zasedba:
Robin Red – vokal, spremljevalni vokal, bas kitara
Dave Dalone – kitara, sintetizatorji, spremljevalni vokal, tolkala
Mats Eriksson – bobni
Erik Modin – tolkala
Joan Eriksson – klavir, spremljevalni vokal
Jona Tee – orgle
Petra Eriksson – spremljevalni vokal  

Koristne informacije:
https://www.facebook.com/robinredericsson
https://www.instagram.com/robinredofficial/

#RobinRed#degreed#MelodicRock


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki