Ronnie Atkins (Pretty Maids) predstavlja sveži single “Unsung Heroes” in napoveduje novi album “make It Count”

foto: Tallee Savage 2021
0 47

Ronnie Atkins, cenjeni danski rock in heavy metal vokalist, sicer ultimativni prvi glas legendarnih hard in heavy rockerjev Pretty Maids, napoveduje s prvim singlom in videom za skladbo Unsing Heroes, svoj drugi studijski album z naslovom “Make It Count”, ki bo izšel 18. 3. 2022, pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Kot je znano, so 56-letnemu Atkinsu leta 2019 odkrli raka na pljučih. Do jeseni istega leta je bil na 33 obsevanjih in  štirih kemoterapijag, po katerih so mu zdravniki dejali, da je rak ozdravljen. Žal, je oktobra 2020 Atkins sporočil, da se je rak znova pojavil.

Ronnie se je tako povezal s Pretty Maids tovarišem – švedskim producentom in multi-instrumentalistom Chrisom Laneyem, s katerim sta pričela ustvarjati material za solo album. Za miks in masterizacijo zvoka sta izbrala Jacoba Hansena, na albumu pa je sodelovala kopica glasbenih gostov: Allan Sørensen, Morten Sandager, Pontus Egberg, Pontus Norgren, Kee Marcello, Olliver Hartmann, John Berg, Anders Ringman, Linnea Vikström Egg in Björn Strid.

Nastal je njegov studijski prvenec “One Shot” (RockLine recenzija), ki je izšel 12. 3. 2021, pri založbi Frontiers Music Srl.

Ekipa glasbenikov pa se pri tem ni ustavila, pač pa ustvarjala dalje in tako je bil med aprilom in oktobrom letošnjega leta posnet pravzaprav že kar drugi samostojni studijski album Ronnie Atkinsa. Levji delež je znova odigral klaviaturist in dodatni kitarist zasedbe Pretty Maids, sicer švedski glasbenik Chris Laney.

Na albumu “Make It Count”, ki ga lahko že prednaročite, se bodo znašle sledeče pesmi:
1. I’ve Hurt Myself (By Hurting You)
2. Unsung Heroes
3. Rising Tide
4. Remain To Remind Me
5. The Tracks We Leave Behind
6. All I Ask Of You
7. Grace
8. Let Love Lead The Way
9. Blood Cries Out 10. Easier To Leave (Than Being Left Behind)
11. Fallen
12. Make It Count

Zasedba:
Ronnie Atkins – vokal, spremljevalni vokal
Chris Laney – ritem kitara, klaviature
Allan Sørensen – bobni
Pontus Egberg – bas kitara
Morten Sandager – klaviature
Linnea Vikström Egg – spremljevalni vokal
John Berg – kitara, kitarske solaže
Olliver Hartmann – kitara, kitarske solaže
Pontus Norgren – kitara, kitarske solaže
Anders Ringman – akustična kitara

https://www.facebook.com/RonnieAtkins...
https://www.instagram.com/ronnie_atki...

#RonnieAtkins#PrettyMaids#MelodicRock


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki