Rudi Bučar napoveduje s skladbo “Kambjale so čase” novi album!

foto: Manja Črep
0 122

Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ‘Kambjale so čase’. S skladbo najavlja tudi izid istoimenskega albuma, ki bo luč sveta ugledal v petek, 9. oktobra letošnjega leta.

Rudi Bučar je v zadnjem letu in pol svetu predstavil tri nove skladbe – ‘Kakšni so takšni’, ‘Plešem’ in ‘Otroci tistega časa’. Tri skladbe, ki odražajo duh današnjega časa; v prvi Rudi zapisuje razlike med nami in nas postavlja v širši kontekst časa; v drugi, malček osebno-izpovedni, spremljamo preprostega, a drugačnega človeka in njegovo soočanje z danes; v tretji pa se obrača v preteklost in jo sooči s sedanjostjo. In v tej maniri Rudi Bučar nadaljuje tudi v skladbi ‘Kambjale so čase’.
 
Skladba ‘Kambjale so čase’ prinaša pogovor nonota in njegovega vnuka in preko tega sooči preteklo z današnjim. Nono se spominja nekih drugih časov in mladeniča uči, kako je bilo nekoč, vnuk pa dedka sooči z novo realnostjo, z ‘dostopnostjo’ sveta iz žepa. Rudi Bučar z mnogimi svojimi skladbami (avtorskimi in priredbami ljudskih) bogati slovenski glasbeni prostor in ohranja ter plemeniti istrsko kulturno dediščino. Glasbenik in avtor je svojo glasbeno pot začel pred dvema desetletjema in vse od njegovih začetkov je istrsko glasbeno izročilo pomemben del njegovega ustvarjanja in izražanja. In to je očitno tudi pri skladbi ‘Kambjale so čase’, saj je spisana v pogovornem jeziku, ki je Rudiju tako blizu.

Po samostojnih albumih ‘Kapot’, ‘Kambiament’, ‘Rudi in Istrabend’, ‘Konəc’ in ‘Šentiment’ Rudi v petek, 9.10.2020 izdaja šesti album ‘Kambjale so čase’. Album, na katerem Rudi pripoveduje zgodbe o odnosih, spremembah skozi čas in odrazu trenutnih dni, vsebuje 9 novih skladb; tako avtorskih kot nekaj priredb istrskih ljudskih napevov, ki so Rudiju tako ljubi.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki