Running Wild s podrobnostmi novega albuma “Blood On Blood”

Rock 'N' Rolf (FaceBook arhiv skupine Running Wild) 2021
0 39

Running Wild, neuničljivi hamburški zastavonoše heavy metala, so že 5. 7. 2021, pričeli “dražiti” svoje težkometalske privržence z novico, da postaja novi album skupine poimenovan “Blood On Blood” neizbežna stvarnost letošnje jeseni.

Neizpodbitni in ultimativni poglavar skupine Rock’N’Rolf ali drugače povedano Rolf Kasparek, je tako razodel več podrobnosti vezanih na prihajajoči album skupine, rekoč:

“Vsi poznano težave s katerimi se sooča kulturni sektor v času “lockdowna”. No, na drugi strani, mi je ta situacija ponudila mnogo dodatnega prostega časa, saj je veliko izvajalcev zamaknilo izide svojih že dokončanih albumov. Tako sem se posebej podrobno ukvarjal z vsako skladbo posebej in dodajal finese ter malenkosti, za kar menim da je rezultat, vsaj po mojem mnenju, najboljši Running Wild album, gledano na celotno kariero. Vsaka izmed desetih skladb odzvanjajo na albumu natanko tako, kot sem si jih zamišljal v moji glavi, ko sem te skladbe komponiral. Z nobeno Running Wild ploščo ni sem bil tako zadovolje, kot prav s to najnovejšo.”

Kar se tiče ostalih podrobnosti, je torej znan tudi že datum izida albuma “Blood On Blood”, ki je nastavljen za 29. 10. 2021, pri nemški založbi Steamhammer/SPV. Vsi, ki se ne morete sprijazniti s čakanjem, bodo gotovo sprejeli naslednjo novico, kot hvaležno olajšanje, saj je prvi single za skladbo Diamonds And Pearls napovedan za 13. 8. 2021 (izid bo spremljala tudi fizična verzija singla), le temu pa bo 24. 9. 2021 sledil še drugi, in sicer za skladbo The Shellback.

“Ali bi si pravi pripadnik Running Wild legije sploh želel lepših novic?”, še navaja uradno reklamno besedilo.

Dejansko bi si lahko pravi ljubitelj in poznavalec te skupine želel še lepših novic. Po precej suhoparni in nedomiselni naslovnici novega albuma, ki si izposoja že uporabljene motive iz preteklosti, obstaja namreč bojazen, da glasba ne bo mnogo boljša. No, vsaj serija Running Wild albumov izdanih v zadnjih dveh dekadah, z izjemo prav zadnjega “Rapid Foray” (2016), ki spet kaže neke znake življenja, vzbuja upravičene skrbi. Tovrstno paranojo stopnjuje tudi dejstvo, da ob današnjih podrobnostih vezanih na album ni znana postava, ki je sodelovala na albumu. Vemo, da je Rock’N’Rolf že vstopal v vlogo “one man” banda, kar posledično albumom in imenu skupine Running Wild, ni prineslo prav nič dobrega.

Upanje umira zadnje, zato zaenkrat le verjemimo Rolfu na njegovo dano besedo.

Spodaj sta na razpolago in ogled dostopna seznam skladb in naslovnica novega albuma, ki ga že lahko prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Blood On Blood” se glasi:
1. Blood On Blood (4:07)
2. Wings Of Fire (3:57)
3. Say Your Prayers (5:14)
4. Diamonds & Pearls (4:44)
5. Wild & Free (5:28)
6. Crossing The Blades (6:00)
7. One Night, One Day (4:59)
8. The Shellback (6:11)
9. Wild, Wild Nights (4:30)
10. The Iron Times (1618 – 1648) (10:29)


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki