Samo Šalamon je v navezi z Asafom Sirkisom izdal album “Rainbow Bubbles”!

Samo Šalamon 2022 Bandcamp (press/promo)
0 80

Samo Šalamon, slovenski as jazzovske kitarske improvizacije, se je v lanskem letu povezal z izraelskim bobnarjem Asafom Sirkisom. Tako je nastal njun skupni album “Rainbow Bubbles”.

Sirkis je zelo izkušen vsestranski bobnar in tolkalist. V karieri je mdr. sodeloval z imeni: Soft Machine, Tim Garland, John Abercrombie, Gary Husband, ….

Samo Šalamon je v karieri do tega dne izdal preko 30 plošč in sodeloval mdr. z imeni: Howard Levy, Paul McCandless, John Hollenbeck, Mark Turner, Michel Godard, Drew Gress, Tony Malaby, Mark Helias, Tom Rainey, Tim Berne, Donny McCaslin, Dave Binney, Josh Roseman, Gerald Cleaver, John Hebert in Julian Arguelles.

Albumu “Rainbow Bubbles”, ki uradno izide 15. 2. 2023, je že mogoče prisluhniti na uradnem Bandcamp profilu Sama Šalamona.

Sirkis je poskrbel za bobne, vse ostale instrumente, vključno z banjom, pa je odigral Samo Šalamon.

Avtor kompozicij je Samo Šalamon. Njihova podlaga je 30 minutni posnetek bobnarskih improvizacij Asafa Sirkisa. Album je v lanskem maju posnel, produciral miksal in masteriziral Samo Šalamon.

Seznam skladb na albumu “Rainbow Bubbles”:
1. Shattered (3:54)
2. Rainbow Bubbles (4:50)
3. The Darkest Evening of the Year (5:00)
4. Song of the Woods (5:10)
5. All is Vanity (5:20)
6. Rickety Stool (4:30)
7. Bloom in Vain (4:46)
8. Some Mistake (4:32)

Zasedba:
Samo Šalamon – električna kitara, banjo, 6. in 12-strunska kitara, bas kitara, moog, sintetizatorji, klavir
Asaf Sirkis – bobni

Več o Samo Šalamonu:
https://samosalamon.bandcamp.com/


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki