Žiga Fabbro in Samo Turk imata zunaj album “Astor”

Žiga Fabbro & Samo Turk 2022 (press/promo)
0 231

Obalna glasbenika Žiga Fabbro in Samo Turk, ki skupaj delujeta pod imenom Fabbro/Turk Eternal Duality, sta konec decembra izdala svoj drugi album z naslovom Astor. Album sestavlja devet kompozicij argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle ob dveh njegovih pomembnih obletnicah – 100. obletnica rojstva ter 30. obletnica smrti.

V redko slišani kombinaciji klasične kitare in klarineta oz. saksofona sta se glasbenika lotila njegovih bolj znanih kompozicij, kot so Histoire du Tango, Oblivion in Libertango.

Album sta v dveh dneh v začetku leta 2022 posnela v studiu Barn v Gorenji Trebuši.

Tukaj si lahko ogledate uvodni video za skladbo Oblivion.

Celoten album lahko poslušate/brezplačno prenesete z Bandcampa.

Žiga Fabbro in Samo Turk glasbeno sodelujeta že polni dve desetletji. Od jazz-fusion začetkov v zasedbi Strawberry Jam preko neštetih zasedb in projektov do sodelovanja v aktualni postavi alt/art rockerjev Toxine. Vzporedno s tem že od leta 2007 igrata tudi kot duo. Leta 2020 sta pod imenom Fabbro/Turk Eternal Duality izdala prvenec #FTED, ki je združil klasiko, jazz, tango in konkretno glasbo. Konec leta 2022 sta se z albumom Astor poklonila velikemu skladatelju Astorju Piazzolli.

Skladbe:

  1. Oblivion
  2. Histoire du tango (Bordel 1900, Café 1930, Night-Club 1960, Concert d’aujourd ‘hui)
  3. Tango etude #3
  4. Milonga del angel
  5. Libertango
  6. Tango etude #4

Žiga Fabbro: klarinet, bas klarinet, alt saksofon
Samo Turk: klasična kitara


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki