Satyricon s ponatisoma albumov “Dark Medieval Times” in “The Shadowthrone”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 37

Zgodovina black metala uči, da je prvi Satyricon album “Dark Medieval Times”, izšel v jeseni leta 1993, temu pa je vsega osem mesecev kasneje sledil “The Shadowthrone”.

Satyricon, ki so se s tema dvema dosežkoma vpisali med vrsto pionirjev black metala, ki so s svojo dejavnostjo prispevali k nadaljnji evoluciji žanra, so poskrbeli, da bosta oba albuma izšla ponovno. V remasterizirani in remiksani zvočni osvežitvi, prav tako pa bosta opremljeni z alternativnima naslovnicama. Za njun ponatis bodo poskrbeli 28. 5. 2021, pri avstrijski založbi Napalm Records.

Oba zvočno osvežena albuma, torej “Dark Medieval Times” in “The Shadowthrone”, bosta dostopna kot količinsko omejena ‘de-luxe’ zaboja, prav tako pa kot dvojni vinil, CD digipak in seveda digitalno.

Na fotografiji: Sigurd “Satyr” Wongraven med nastopom Satyricon 13. 7. 2017, na nemškem festivalu Bang Your Head (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki