Saxon s knjigo “Portraits Of Saxon – Through The Eighties”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 29

Saxon, neminljive staroste heavy metalskih veščin klasične ere osemdesetih, ko so vzniknili iz nedrij N.W.O.B.H.M., bodo deležni še ene upodobitve v knjigi “Portraits Of Saxon – Through The Eighties”, ki bo izšla 6. 6. 2024, pri založbi Rufus Publications.

“Portraits Of Saxon – Through The Eighties”, najnovejša knjiga iz nove serije “Portraits” s strani založbe Rufus Publications, je pravzaprav historični vrtiljak upodobljen v fotogaleriji zasedbe Saxon v obdobju, ko so bili fantje žejni in sestradani slave, na čelu s poveljnikom in znamenitim vokalistom Petrom “Biffom” Byfordom. Biff se je pred aktivacijo Saxon preživljal z delom v rudniku. Priznani avtor številnih glasbenih publikacij in privrženec skupine Dave Ling je prispeval esej, v katerem opisuje potovanje skupine v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Knjiga je ‘kvadratne’ velikosti 230 mm x 230 mm, vezana v trd ovitek, poseduje 240 strani in je natisnjena na luksuznem matiranem papirju gramature 170 g/m2. Knjigi je priložen raztegljiv plakat, predstavljena pa je v črnem ovitku z logotipom iz zlate folije. Glavna izdaja je na voljo v 500 oštevilčenih izvodih in se prodaja za ‘skromnih’ 55Ł (plus stroški poštnine).

Za tiste, ki se ne morete zadovoljiti s tem kar ponuja standardni izvod, obenem pa se vam kopiči denar, da ne veste kako bi ga porabili, pa je na voljo posebna razkošna izdaja te knjige. Je količinsko omejena na vsega 50 izvodov in znaša neskromnih 350Ł. Izdelana je iz usnja in kovine. Knjiga ‘kvadratnega’ formata in velikosti stranice 375 mm in je predstavljena v recikliranem usnju in ter ročno varjenem kovinskem ovitku iz aluminija, z logotipom v sitotisku. Tej izdaji je priložena tudi edinstvena ‘lentikula’ za uokvirjanje.

Prednaročila knjige so že na voljo!

Čeprav so bili začetki skupine Saxon skromni, je skupina takoj v začetku osemdesetih ustvarila nekaj najboljših heavy metal himen, ki stojijo ponosno v gravuri zlatih črk svetovnega slavoloka o heavy metalu! V leti 1980 in 1981 so Saxon nanizali tri izjemne studijske dosežke drugega za drugim, se odpravili na skupno turnejo z Motörhead in nastopili na prvi izdaji znamenitega Monsters of Rock festivala na gradu Donington! Ta dogodek pred 60.000 glavo množico jih je tako podžgal in navdihnil, da so svoj nastop ovekovečili s kasnejšo uspešnico And The Bands Played On.

Saxon so svoj zadnji album “Hell, Fire & Damnation” v začetku letošnjega leta pri založbi Silver Lining Music (RockLine recenzija). V pomladi so opravili uspešno evropsko turnejo v vlogi posebnih gostov velikanov metala Judas Priest, trenutno pa se nahajajo na skupni severnoameroški turneji z legendami rocka Uriah Heep.

Na fotografiji: Biff Byford (levo) in Paul Quinn (desno) med nastopom Saxon, 21. 7. 2015, v sklopu festivala Metaldays (Tolmin Slovenija) – RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki