Scorpions najavljajo album “Rock Believer” in datume nove svetovne turneje!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 117

Scorpions, ikonski hard rock veterani iz nemškega Hannovra, napovedujejo novi album “Rock Believer”, novo turnejo za prihodnje leto ter predstavljajo slikovno gradivo iz zadnjih vaj v studiu, kjer je razvidno da skupina preigrava tudi novi material.

Napoved novega albuma z naslovom “Rock Believer”, so Scorpions pospremili tudi z napovedjo novih koncertih terminov. Obenem je Mikkey Dee, nekdanji Motörhead bobnar, na svojem Instagramu objavil serijo fotografij iz studia, ki prikazujejo Scorpions med preigravanjem materiala za novi album (spodaj).

“Rock Believer” – skupno 19. album skupine-, bo izšel 11. 2. 2022, Scorpions pa napovedujejo, da bo prvi single novega albuma za skladbo Peacemaker, premierno predstavljen 21. 10. 2021.

Za album “Rock Believer”, ki bo prvi za Scorpions po letu 2015, ko je izšel “Return To Forever”, je vokalist skupine Klaus Meine dejal, da se z njim skupna vrača k vibraciji svojih klasičnih albumov, kot so: “Blackout”, “Love At First Sting” in/ali “Lovedrive”.  Pri pisanju albuma skupina ni vključevala ‘zunanjih sodelavcev’, album pa je večinoma avtorsko delo Rudolfa Schenkerja in Klausa Meineja.

Meine pravi: “Album smo posneli po principu koncertnega nastopa. Skupaj in v isti sobi, tako kot je to veljalo v osemdesetih.”

Rock Believer je bil večinoma posnet v studiu Peppermint Park, v nemškem Hannovru, miks pa je skupina opravila v legendarnem Hansa studiu, v Berlinu. .

Svetovna turneja v prid podpori albuma “Rock Believer” se bo začela v ameriškem Las Vegasu marca 2022, kjer bodo Scorpions zaigrali kar devet zaporednih nastopov na prizorišču Zappos Theater. Evropski termini se pričnejo z nastopom skupine 10. 5. 2022 v portugalski Lizboni in se sklenejo 2. 7. 2022 v francoskem Clermont-Ferrandu. Na izbranih terminih bo odpiral koncertne večere za Scorpions Wolfgang Van Halen s svojo skupino.

Na gornji fotografiji: Scorpions med nastopom 1. 8. 2014 v sklopu graškega festivala See Rock (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki