Scorpions objavljajo naslovnico novega albuma “Rock Believer” – single Peacemaker je že na voljo!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
1 86

Scorpions so, ob izidu singla za skladbo Peacemaker (spodaj), ki ga bo jutri, 5. 11. 2021 od 16.00 ure dalje, dopolnjeval še glasbeni video, razodeli tudi naslovnico svojega novega in skupno 19. studijskega albuma “Rock Believer”. Izid albuma je po novem napovedan za 25 .2. 2022 in je tako terminsko zamaknjen za 14 dni (originalni datum izida je bil nastavljen za 11. 2. 2021). Naslovnica novega albuma je na voljo spodaj.

Za album “Rock Believer”, ki bo prvi za Scorpions po letu 2015, ko je izšel “Return To Forever”, je vokalist skupine Klaus Meine dejal, da se z njim skupna vrača k vibraciji svojih klasičnih albumov, kot so: “Blackout”, “Love At First Sting” in/ali “Lovedrive”.  Pri pisanju albuma skupina ni vključevala ‘zunanjih sodelavcev’, album pa je večinoma avtorsko delo Rudolfa Schenkerja in Klausa Meineja.

Meine pravi: “Album smo posneli po principu koncertnega nastopa. Skupaj in v isti sobi, tako kot je to veljalo v osemdesetih.”

Rock Believer je bil večinoma posnet v studiu Peppermint Park, v nemškem Hannovru, miks pa je skupina opravila v legendarnem Hansa studiu, v Berlinu.

Svetovna turneja v prid podpori albuma “Rock Believer” se bo začela v ameriškem Las Vegasu marca 2022, kjer bodo Scorpions zaigrali kar devet zaporednih nastopov na prizorišču Zappos Theater. Evropski termini se pričnejo z nastopom skupine 10. 5. 2022 v portugalski Lizboni in se sklenejo 2. 7. 2022 v francoskem Clermont-Ferrandu. Na izbranih terminih bo odpiral koncertne večere za Scorpions Wolfgang Van Halen s svojo skupino.

Na gornji fotografiji: Scorpions med nastopom 1. 8. 2014 v sklopu graškega festivala See Rock (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane).


1 Comment
  1. Matija says

    Naslovnica mi je vsekakor všeč, čeprav je mogoče malo preveč blackoutovska. Ampak če bo tudi muzika blackoutovska, bo dobro. Tale single sploh ni slab, sicer se mi zdi, da je bolj v slogu Crazy World in Face The Heat, kot pa v slogu začetka osemdesetih, ampak to je morda tudi zaradi produkcije in vokala. Se veselim albuma. Bi jih pa tudi z veseljem pogledal, ampak nekje čez mejo, s koncerta v Stožicah mi je namreč ostal grenek priokus, tam, kjer sem stal, tik pod cat walkom, je bil zvok katastrofalen, kot bi imel čisto zamašena ušesa. Imam pa tudi boljši spomin, iz Crazy World nastopa v Zagrebu, takrat še v najslavnejši postavi, z Buchholzem in Rarebellom.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki