Star One predstavljajo video in single “Prescient” (ft Micheal Mills & Ross Jennings)

foto: Tim Tronckoe
0 20

Arjen Lucassen ki bo s svojim glasbenim projektom Star One izdal novi studijski album z naslovom “Revel In Time”; 18. 2. 2022, pri založbi Insideout Music, predstavlja novi video in single za skladbo Prescient, na kateri gostujeta v vlogi glavnih pevcev Michael Mills (Thoeder) in Ross Jennings (Haken, Novenia). Video lahko preverite spodaj.

Besedila za skladbo Prescient je napisal Michael Mills, Arjen Lucassen pa pravi v zvezi s skladbo, da je njena kompleksna struktura, navdahnjena nad enako kompleksno zgodbo filma. Gre namreč za najbolj progresivno in razvejano skladbo novega Star One albuma. Video za single Prescient je režiral Wayne Joyner.

Sredi letošnjega novembra so Star One predstavili skladbo Fate Of Man, Arjen pa je v zvezi s tem povedal sledeče: “Ta hitra in drzna otvoritvena skladba novega albuma prinaša drugi video in single novega Star One album “Revel In Time,” besedila pa so navdahnjena nad filmom Terminator.”

“Zame osebno je to najbolj Star One-vski komad albuma, ki vleče npr. na skladbo Set Your Controls iz Star One prvenca “Space Metal”. Vodilne vokale je odpela izjemno talentirana Brittney Slayes iz zasedbe Unleash the Archers, kitarske akrobacije oziroma solaže pa ni prispeval nihče drug, kot Michael Romeo iz Symphony X. To je ena meni najljubših skladb na albumu.”

Star One so že 27. 10. 2021 predstavili prvi single in video za desetminutno epsko suito Lost Children of the Universe v kateri sodelujeta z vokaloma nekdanji Black Sabbath pevec Tony Martin in nekdanji Kamelot ter aktualni Conception vokalist Roy Khan, V skladbi sodeluje s kitarsko solažo ‘kitarsko božanstvo’ Steve Vai, medtem ko sta spremljevalne vokale prispevali MaYaN vokalistki Marcela Bovio in Irene Jansen.

Video za Fate Of Man je režiral Dave Letelier.

Bobne za skladbo Fate Of Man je odigral Ed Warby, godalne aranžmaje je prispeval Erik van Ittersum, Hammond orgle je odigral Joost van den Broek, Arjen Lucassen, pa je poskrbel za kitare, bas kitaro in klaviature.

Četrti Star One bo po desetih letih nasledil zadnjega, to je “Victims Of The Modern Age” (2010), Lucassen pa je na vsaki skladbi integriral drugega pevca. Imena pevcev, kot tudi instrumentalne ekipe, ki sodeluje na ablumu, razkriva Lucassen košček z koščkom, na svoji uradni Facebook strani.

Spodaj je na voljo naslovnica novega Star One albuma, ki jo je ustvaril Jef Bertels.

“Revel In Time” bo mogoče prednaročiti od 17. 12. 2021 dalje, izšel pa bo v več različnih formatih in sicer:
– količinsko omejeni 2CD Digipak
– količinsko omejeni ‘de-luxe’ 3CD+Blu-ray artbook (vključno s plakatom naslovnice albuma)
– kot 180g Gatefold 2LP (vključeval bo CD & in ‘LP-Booklet’).

Na drugem CD-ju se bodo nahajale alternativne verzije enakih skladb, ki bodo vsebovane na prvem CD-ju (to je albumu), vendar z drugimi vokalisti. Na voljo bo tudi album obdelan v 5.1 miksu, avdio verzija v visoki resoluciji ter ekskluzivni, to je uro dolgi, film iz zakulisja snemanja albuma (dokumentarec), ki se bo nahajal na dodatnem Blu-rayu. 


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki