Jonas Lindberg & The Other Side predstavljajo enajstminutni ep “Oceans Of Time”

JONAS LINDBERG 2021 (promo/press)
0 40

Jonas Lindberg, švedski multi-instrumentalist in komponist, bo s svojo skupino The Other Side, 18. 2. 2021 izdal novi studijski album “Miles From Nowhere”, ki bo izšel pri nemški založbi InsideOut Music. Spodaj lahko preverite enajstminutni progresivnorockovski ep z naslovom Oceans Of Time.

Album “Miles From Nowhere” je naslednik albuma “Pathfinder” (2016), na njem pa se bo znašlo sedem novih skladb skomponiranih v čistokrvni progresivnorockovski maniri, ki se gibljejo od mističnih in sanjavih zvočnih krajin, kot je to v skladbi Summer Queen (to vodi z vokalom Jenny Storm), preko folk instrumentala Astral Journey, pa vse do sklepne in kar 25-minutne naslovne suite albuma, sestavljeno iz petih delov, v kateri sodeluje s kitarskimi solažami Roine Stolt (Flower Kings, Transatlantic).

“Zame je velika čast, da sem se znašel pri založbi, kjer se nahajajo izvajalci, kot mdr. Dream Theater, Yes in Jethro Tull,” pravi Lindberg in dodaja: “Kot velik privrženec progresivnorockovskega žanra se nahaja pod okriljem založbe Insideout Music kar nekaj izvajalcev, ki me vrsto let navdihujejo.”

Lindberg nadaljuje: “Album ‘Miles From Nowhere” je skupno moj četrti studijski album in drugi z mojim progresivnorockovskim projektom Jonas Lindberg & The Other Side, Posnet je bil v letih 2019 in 2020, deloma v času pandemije, nasledil pa bo moj album iz leta 2016 ‘Pathfinder’. Novi album je na nek način bolj ‘simfonično’ zveneč, saj vsebuje več daljših skladb in celo sveženj epov. Tudi besedila so bolj osebno izpovedne narave, ter odsevajo dogodke, ki so se zgodili v času mojega življenja med obema albumoma.”

Album “Miles From Nowhere” bo izšel v več različnih formatih (CD, 2LP, digitalno), prednaročila pa so stekla s 17. 12. 2021.

Seznam skladb na albumu “Miles From Nowhere” se glasi:
1. Secret Motive Man
2. Little Man
3. Summer Queen
4. Oceans Of Time
5. Astral Journey
6. Why I’m Here
7. Miles From Nowhere
PT I – Overture
PT II – Don’t Walk Away
PT III – I Don’t Know Where You Are
PT IV – Memories
PT V – Miles From Nowhere


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki