Steeleye Span s koncertom “Live At The Rainbow Theatre 1974” naposled tudi na vinilu!

Chrysalis Records
0 24

Steeleye Span, legendarni britanski folk rockerji, bodo svoj posnetek londonskega koncerta na kultnem prizorišču Rainbow, naposled izdali tudi na vinilu. Gre za koncertni dokument imenovan “Live At The Rainbow Theatre 1974”, ki bo izšel 7. 10. 2022, pri založbi Chrysalis Records.

LP bo dvojen in 180 gramski, natisnjen v rdeči barvni varieteti, izhaja pa iz nedavno izdanega dvanajsternega CD zaboja “Good Times Of Old England”, ki zaobjema obdobje delovanja, med izidi albumov “Below The Salt” (1972) in “Sails Of Silver” (1980), ko so bili Steeleye Span varovanci založbe Chrysalis Records.

Ta koncertni posnetek velja že vrsto let za dolgoletni ‘sveti gral’ med privrženci skupine, nasploh potem ko je postal posnetek skladbe The Wife Of Usher’s Well ob izidu zbirke “Original Masters” leta 1977 prvič uradno dostopen. Za razliko od svojih žanrskih sodobnikov oziroma vrstnikov Fairport Convention, Pentangle in Lindisfarne, pa Steeleye Span v karieri nikdar niso izdali koncertnega albuma v času njihove ere delovanja v zlati postavi, ki so jo zastopali: Maddy Prior, Tim Hart, Peter Knight, Bob Johnson, Rick Kemp in Nigel Pegrum.

Koncertni posnetek izhaja iz novembrskega nastopa skupine leta 1974 v Rainbow Theatru, ki je bil tistega davnega večera, ko je skupina predstavljala takrat aktualni album “Now We Are Six”, povsem razprodan. Poleg že omenjene The Wife Of Usher’s Well, ni manjkal na repertoarju top 20 hit britanskih lestvic oziroma single Gaudete.

Steeleye Span so še danes aktivni. Za letošnji oktober imajo potrjeno turnejo po Veliki Britaniji, izmed originalnih oziroma ustanovnih članov, pa se v postavi nahaja le še pevka Maddy Prior.

Steeleye Span: “Live At The Rainbow”:
Stran A
1.Bach Goes To Limerick
2. The Ups And Downs
3. Demon Lover
4. Two Magicians
Stan B
1. The Wife Of Usher’s Well
2. One Misty Moisty Morning
3. Long Lankin
4. Jig Jam
Stran C
1. The Musical Priest/The Silver Spear
2. Little Sir Hugh
3. Thomas The Rhymer
4. Cam Ye O’er Frae France
Stran D
1. Oh, You Beautiful Doll
2. Gaudete
3. Irish Jigs (Including Paddy Clancy’s)
4.  The Mason’s Apron


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki