Steve Hackett predstavlja single in video za novo skladbo “Natalia”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 56

Steve Hackett, eden ultimativnih inovatorjev kitarske igre v rock glasbi in nekdanji del zlate postave progresivnih rock titanov Genesis, je pred časom napovedal izid novega studijskega albuma “Surrender of Silence”, ki bo izšel 10. 9. 2021 pri založbi InsideOut Music. V začetku letošnjega julija je tako Steve že predstavil prvi single (in video) za skladbo Wingbeats, temu je sledil konec julija drugi single (in ‘vizualni’ video) za skladbo Fox’s Tango, sedaj pa je tu tretji single in video za skladbo Natalia. Vse tri single lahko poslušate spodaj.

V zvezi z izborom novega singla pravi Steve sledeče: “To je moja nova glasbena skušnjava, ki se navezuje na rusko nacijo oziroma najbliže, kot se lahko sam približam slovanskemu melosu. Navdahnjena je nad izjemnimi ruskimi komponisti klasične glasbe in pripoveduje zgodbo o porajajoči se naciji, ki se bori po tem, da pridobi na moči. Natalia je simbol sleherne ruske ženske, ki se nahaja v nenehnem navzkrižju z zatiralskim režimom.”

Na albumu sodelujejo glasbeniki, ki so sicer sestavni del Hackettove regularne spremljevalne zasedbe, in sicer Roger King (klaviature, programiranje, orkestralni aranžmaji), Rob Townsend (saksofon, klarinet), Jonas Reingold (bas kitara), Nad Sylvan (vokal) in Craig Blundell (bobni). No, Hackett pa je poleg teh integriral za novi album tudi nekaj posebnih gostov, med katerimi izstopata imeni bobnarjev Phil Ehart (Kansas) in Nick D’Virgilio (Big Big Train, ex-Spock’s Beard). Svoje vokalne talente so na album prispevale Amanda Lehmann ter sestri Durga in Lorelei McBroom, violo in violino je odigrala Christine Townsend, za eksotično zvočnost pa sta poskrbela Malik Mansurov (tar) in Sodirkhon Ubaidulloev (dutar).

Novi album, ki bo torej zelo električen, je že na voljo v več različnih formatih, lahko pa ga tudi že prednaročite.

Steve Hackett je album soustvarjal s svojo ženo Jo Hackett ter Rogerjem Kingom. Skladbe je posnel Roger King, album pa produciral Steve Hackett v Kingovem studiu Siren.

Seznam skladb na albumu “Surrender of Silence” je sledeč:
1. The Obliterati
2. Natalia
3. Relaxation Music For Sharks (Featuring Feeding Frenzy)
4. Wingbeats
5. The Devil’s Cathedral
6. Held In The Shadows
7. Shanghai To Samarkand
8. Fox’s Tango
9. Day Of The Dead
10. Scorched Earth
11. Esperanza

#SteveHackett#SurrenderOfSilence#Wingbeats

Na fotografiji: Steve Hackett med nastopom 5. 7. 2017 v italijanskem letoviškem kraju Lignano Sabbiadoro (Beach Arena) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki