Talking Heads napovedujejo ponatis “Stop Making Sense” ob 40. obletnici izida!

Getty Images
0 43

Talking Heads, art rock ikone osemdesetih, praznujejo skupaj s filmskim režiserjem Jonathanom Demme-om 40. obletnico izida filma “Stop Making Sense”. Ta je pred kratkim doživel zvočno obdelavo v 4k verziji in bo ob svojem jubileju ponovno dosegel filmska platna (na globalni ravni). Skupaj z njim bo izšel tudi ponatis ‘de-luxe’ verzije glasbene podlage, ki bo vključeval prvič tudi izid celotnega koncerta.

Ponatis ‘de-luxe’ verzije “Stop Making Sense” bo izšel pri založbi Rhino 18. 8. 2023, in sicer kot količinsko omejena izdaja z dvema LP-jema, kot tudi digitalno v Dolby Atmos miksu kompletnega koncerta. Miks sta opravila Jerry Harrison in E.T. Thorngren. Thorngren je sicer miksal že zvok originalnega izida.

Obe verziji bosta vsebovali vse skladbe, ki so izvedene v filmu vključno z dvema, ki na vinilnem formatu doslej še nista bili dosegljivi. To sta skladbi Cities in Big Business/I Zimbra. Količinsko omejena vinilna verzija bo vsebovala še knjižico na 28. straneh polno neobjavljenih fotografij ter spremne eseje, ki so jih prispevali vsi štirje člani skupine: Tina Weymouth, David Byrne, Chris Frantz in Jerry Harrison.

Material za “Stop Making Sense” izvira iz treh nastopov skupine na hollywoodskem prizorišču Pantages Theater iz decembra 1983 in dokumentira ero zasedbe Talking Heads na komercialnem višku. V koncertnem materialu so vključeni nekatere najbolj znane skladbe celotne Talking Heads kariere.

“Stop Making Sense” lahko že prednaročite.

Seznam materiala na “Stop Making Sense” (dvojna vinilna verzija) se glasi:
Stran A:
1. Psycho Killer
2. Heaven
3. Thank You For Sending Me An Angel
4. Found A Job
5. Slippery People
6. Cities”*

Stran B:
1. Burning Down The House
2. Life During Wartime
3. Making Flippy Floppy
4. Swamp

Stran C:
1. What a Day That Was
2. This Must Be The Place (Naive Melody)
3. Once In A Lifetime
4. Big Business / I Zimbra*

Stran D:
1. Genius Of Love
2. Girlfriend Is BetterTake Me To The River
3. Crosseyed And Painless

* Previously Unreleased


Talking Heads – “Stop Making Sense” (Rhino Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki