Tears For Fears predstavljajo ‘pompozni’ video in single “No Small Thing”

foto: Frank Ockenfels 2021
0 36

Tears For Fears, new wave, pop in art rock senzacija ustanovljena leta 1981 v britanskem kraju Bath, objavlja drugi single (in pompozni video) za skladbo No Small Thing, ki ga lahko predvajate spodaj.

No Small Thing je drugi single po naslovni skladbi prihajajočega novega albuma skupine z naslovom “The Tipping Point”, ki bo prvi po letu 2004, ko je izšel “Everybody Loves A Happy Ending”. Njegov izid je napovedan pri založbi Concord Records, in sicer 25. 2. 2021.

Single No Small Things se odpira v slogu umirjenega folk komada, vendar pa se polagoma razbohoti v nekaj mnogo večjega, v aranžmajih bolj razkošnega in simfoničnega, vse dokler ne posega po grabežljivih učinkih vibrantnih razpoloženjskih stanj. Gre za eno najbolj raziskujočih in razgibanih skladb kar jih je duo ustvaril do tega dne. Video je navdahnjen nad filmom “Koyaanisqatsi” iz leta 1982, sporočilo pa prikazuje konflikt med svobodo na individualni ravni ter kolektivno odgovornostjo.

“Preden je šlo vse prav za ta album, je moralo iti najprej vse narobe. Potrebovala sva kar nekaj let, a ko sva staknila glave skupaj, so se stvari pričele premikati,” pravi Orzabal in dodaja: “Med nama vlada ravnovesje in učinkovanje po sistemu ‘pritisni name in potegnem te’ – kar učinkuje zelo dobro.”

“Če to ravnovesje ni vzpostavljeno na Tears For Fears albumu, potem cela reč ne more delovati,” dodaja druga polovica famoznega dua Curt Smith. “Če poenostavim, se oba vselej strinjava, da postane zvok albuma Tears For Fears pravi takrat, ko sprejemajo ta zvok naši poslušalci, kot glasbo Tears For Fears.”

Orzabalu in Smithu so se za sodelovanje na albumu “The Tipping Point” pridružili dolgoletni sodelavec Charlton Pettus, skupaj s producentoma in komponistoma Sacho Skarbekom in Florianom Reutterjem.

“Kadar poznaš nekoga tako dolgo, kot se poznava midva in ko z nekom sodeluješ tako dolgo, kot sodelujeva midva, se vzpostavi vez, ki je na nek način družinska. To pomeni, da je drugačna od prijateljstva,” pravi Smith in nadaljuje: “In ta vez je drugačna od poroke. Med nama vlada bratovščina. To je vez, ki je ne moreš pretrgati. Včasih se porazgubi, ko se občasno ločiš od nekoga, za kar menim, da je vsekakor zdravo. A na koncu je več kot očitno, da vedno znova najdeva drug drugega.”

V začetku oktobra sta Tears For Fears prejela letošnjo Ivor Novello nagrado za ‘izjemno zbirko skladb’.

Seznam skladb na albumu “The Tipping Point”, ki ga lahko že prednaročite, se glasi:
1. No Small Thing
2. The Tipping Point 
3. Long, Long, Long Time
4. Break The Man
5. My Demons
6. Rivers Of Mercy
7. Please Be Happy
8. Master Plan
9. End Of Night
10. Stay


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki