Tedeschi Trucks Band napovedujejo koncertni album “Layla Revisited (Live At Lockin’)”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 41

Tedeschi Tracks Band bodo izdali 11. 6. 2021 novi koncertni album z naslovom “Layla Revisited (Live At Lockin’)”. Koncert izhaja iz nastopa na festivalu Lockin’, z dne 24. 8. 2019, v ameriškem mestu Arrington. Gre za drugi nastop izmed dveh, ki ga je opravila skupina na tem festivalu.

Bend je s tem nastopom nadvse prijetno presenetil publiko, saj se je povsem nenapovedano lotil izvedbe celega Derek And the Dominos klasičnega albuma “Layla and Other Assorted Love Songs”, ki je originalno izšel 14. 11. 1970, oziroma točno na dan rojstva Susan Tedeschi. Skupini sta se ob tej priložnosti pridružila na odru posebna gosta, in sicer šef skupine Phish Trey Anastasio in kitarist Doyle Bramhall II, ki je pred tem sodeloval na nekaterih albumih Erica Claptona.

Derek Trucks, ki je dobil ime po Claptonovi skupini, uporablja Gibson Goldtop kitaro (letnik izdelave 1957), ki je oddaljena od enakega modela, kot ga je uporabljal legendarni Duane Allman (The Allman Brothers Band), vsega nekaj serijskih številk.

Na konec posnetka je dodana še studijska verzija skladbe Thorn Tree In The Garden, ki sta jo posnela Tedeschijeva in Trucks. Koncertni dokument bo dostopen kot CD, trojni vinil in digitalno.

Lahko ga že prednaročite.

Spodaj lahko prisluhnete in si ogledate tudi video koncertne izvedbe skladbe Why Does Love Got To Be So Sad. 

Seznam skladb “Layla Revisited (Live At Lockin’)” je sledeč:
1. I Looked Away
2. Bell Bottom Blues
3. Keep On Growing
4. Nobody Knows You When You’re Down and Out
5. I Am Yours
6. Anyday
7. Key To The Highway
8. Tell The Truth
9. Why Does Love Got To Be So Sad?
10. Have You Ever Loved A Woman?
11. Little Wing
12. It’s Too Late
13. Layla
14. Thorn Tree In The Garden (studio)

Na fotografiji: Derek Trucks in Susan Tedeschi med nastopom 18. 4. 2019 na tržaškem prizorišču Politeama Rossetti (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki